Datum: 20/11/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Welkom in het Ottenstadion voor de wedstrijd tussen AA Gent en Westerlo. De Buffalo's hopen na de nederlaag tegen Anderlecht terug aan te knopen met de zege. Elimane Coulibaly is geschorst en niet van de partij.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Wils Stef, Smolders Tim, Thijs Bernd, El Ghanassy Yassine, De Smet Stijn, Arbeitman Shlomi, Wallace Fernando Pereira, Baric Mario, Ljubijankic Zlatan.
Westerlo: De Winter Yannick, De Petter Steven, Dekelver Dieter, Bruls Christian, Annab Lens, Henrique Paulo, Delen Jef, Farssi Rachid, Iakovenko Oleksandr, Mravac Adnan, Vanaudenaerde Günther.
1
De wedstrijd is op gang getrapt. Houdt AA Gent tegen Westerlo de drie punten thuis?
3
Westerlo is duidelijk naar Gent afgezakt om voor een puntje te spelen. De troepen van Jan Ceulemans proberen de linies meteen goed bij elkaar te houden. Hoe springt AA Gent daar mee om?
4

Goal
Doelpunt van Tim Smolders (Onbekend Onbekend)
Na een aanval lopen de spelers van Westerlo te traag naar achteren. AA Gent krijgt alle tijd om op te bouwen. Tim Smolders rondt een collectieva actie af met een heerlijke krul over De Winter.
6
En het is al bijna 2-0. Arbeitman duikt alleen op voor De Winter. Die kan deze keer wel redding brengen. De twee daaropvolgende hoekschoppen leveren niets op.
8
Het spel ligt even stil door materiaalpech. De hoekschopvlag aan de rechterkant van De Winter is stuk en moet vervangen worden.
10
Het Ottenstadion is behoorlijk volgelopen. En dat voor de komst van het 'kleine' Westerlo. De goede prestaties van de Buffalo's werpen duidelijk hun vruchten af.
12
Iakovenko probeert het met een individuele actie te forceren. De Oekraïener slalomt vlot door de Gentse defensie. Zijn schot zoeft uiteindelijk naast het doel van Jorgacevic.
14
Wat is Christian Brüls toch een leuke voetballer om naar te kijken. De middenvelder houdt makkelijk twee Gentse verdedigers aan de praat en speelt het leer dan tot bij Paulo Henrique. De Braziliaan verknoeit het werk van zijn ploegmaat en loopt zich te makkelijk vast.
16
Westerlo heeft nu toch het initiatief genomen. Brüls behoudt het overzicht en legt af voor de inkomende Delen. Zijn schuiver is veel te zwak om Jorgacevic in moeilijkheden te brengen.
17
 Gele kaart voor Steven De Petter
De Petter trekt Arbeitman neer op de rand van de zestienmeter en gaat op de bon. AA Gent houdt er een vrije trap aan over op best wel een aardige plek. Wordt het 2-0?
19
Er staat wel heel veel volk in de Westelse muur. Het is dan ook niet eenvoudig om de bal errond te draaien. Wallace trapt recht op een gele pion.
21
Ondanks de achterstand probeert Westerlo de organisatie niet uit het oog te verliezen. Een doelpunt lijkt er dan ook te moeten komen op de tegenaanval. Op zo'n snelle tegenprik lanceert Brüls Paulo Henrique, maar die knalt over.
23
Iakovenko zet zich met volle overtuiging achter een vrije trap. De Oekraïener verkeert duidelijk niet in dezelfde vorm van vorig seizoen en knalt recht op het tweemansmuurtje.
25
Na een duwtje van Paulo Henrique aan Wils dreigt het even mis te lopen tussen die twee. De scheidsrechter roept het duo bij hem en spelt ze de levieten. De kaarten blijven voorlopig op zak.
26
Een afstandsschot van Dekelver is gevaarlijker dan het in eerste instantie lijkt. Jorgacevic kan de bal eenvoudig plukken. Na een goed begin is de wedstrijd duidelijk wat stilgevallen.
27
Paulo Henrique heeft iets heel moois in gedachten, maar de uitwerking van zijn halve omhaal lijkt nergens op. De Gentse aanhang neemt de Braziiliaan ondertussen op de korrel.
29
Net voor het halfuur legt AA Gent nog eens een vlotte aanval op de grasmat. El Ghanassy bereikt op rechts de achterlijn en brengt voor doel. Aan de tweede paal besluit De Smet op De Winter.
32
Gent heeft het tempo terug wat opgevoerd en krijgt een nieuwe kans via Ljubijankic. De Sloveen knikt een grote kopkans naast.
36

Goal
Doelpunt van Shlomi Arbeitman (Yassine El Ghanassy)
De wedstrijd lijkt al vroeg beslist. Bij iedere versnelling van AA Gent krijgt Westerlo het moeilijk. De Winteer komt veel te ver uit zijn doel en wordt makkelijk omspeelt door El Ghanassy. Die schildert het leer op het hoofd van Arbeitman en de bal hangt tegen de netten.
40
AA Gent wil nog voor de rust volledige zekerheid verwerven en gaat op zoek naar een derde doelpunt.
41
Vervangen Bernd Thijs
Ingevallen Christophe Grondin

Thijs heeft zich geblesseerd en moet net voor de rust naar de kant. Grondin neemt zijn plaats in.
44
Westerlo komt nog eens in de buurt van Jorgacevic. De Serviër moet echter gewoon toekijken hoe Brüls volledig zijn schot mist. Zo zal Westerlo niet terug in de wedstrijd komen.
45
De derde lag al bijna in het mandje. De Winter komt weer onoordeelkundig uit zijn doel. De Smet kan de stift echter niet tussen de palen krijgen.


Scheidsrechter
Rust
AA Gent is op weg naar een makkelijke overwinning. De Buffalo’s zijn duidelijk een maatje te groot voor Westerlo en staan met de vingers in de neus 2-0 voor. Tim Smolders opende al vroeg de score met een mooie lob over De Winter. Man-in-vorm Shlomi Arbeitman verdubbelde na een mooie actie van El Ghanassy de score. Westerlo kon daar bijzonder weinig tegenover stellen en lijkt niet in staat om nog iets terug te doen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De bal rolt terug, de tweede helft is afgetrapt. Probeert AA Gent er nog een paar bij te prikken of maakt Westerlo alsnog een vuist?
47
De eerste kans is alvast voor de jongens van Jan Ceulemans. Dekelver duikt op aan de eerste paal, maar besluit in het zijnet. Het is de beste kans van de avond voor Westerlo.
48

Goal
Doelpunt van Stijn De Smet (Onbekend Onbekend)
Nu gaan de kopjes helemaal naar beneden bij Westerlo. Een afvallende bal rolt voor de voeten van Stijn De Smet en die twijfelt niet. De bal draait perfect in de kruising: 3-0.
51
Het wordt nog een lange lijdensweg voor Westerlo. AA Gent laat het balletje goed rondgaan en gaat op zoek naar nummer vier.
56
AA Gent controleert nu rustig de wedstrijd. De supporters amuseren zich alvast en laten de Mexican Wave door het stadion rollen.
59

Goal
Doelpunt van Paulo Henrique (Rachid Farssi)
Komt er toch nog een wedstrijd? AA Gent laat het even varen en Westerlo zet zichzelf op het scorebord. Paulo Henrique maakt er op aangeven van Farssi 3-1 van.
64

Goal
Doelpunt van Paulo Henrique (Onbekend Onbekend)
Jawel, we krijgen toch nog een wedstrijd. Paulo Henrique glijdt als een gladde paling door de Gentse defensie en duwt de 3-2 in de kortste hoek voorbij Jorgacevic. Hier had niemand nog rekening mee gehouden.
65
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Ibrahima Conte


68
 Gele kaart voor Christophe Grondin
Grondin gaat aan Annab hangen en gaat in het boekje.
70

Owngoal
Owngoal van Tim Smolders: -
De wedstrijd is helemaal gekeerd. Tim Smolders werkt een vrije trap van Iakovenko in eigen doel. AA Gent is volledig het nooirden kwijt.
73
 Gele kaart voor Günther Vanaudenaerde

75
Ibrahima Conte probeert zich te laten gelden en legt al zijn kracht in zijn schot. De bal vliegt te hoog en maakt een gat in de lichtreclame boven de tribune.
77
Conté steekt de bal mooi tot bij Ljubikankic, maar de Sloveen is te traag en laat zich te makkelijk aftroeven.
78

Goal
Doelpunt van Ibrahima Conte (Onbekend Onbekend)
De voorsprong staat terug op het bord voor AA Gent. Met een gelukje belandt de bal voor de voeten van Ibrahima Conte. Deze keer krijgt de aanvaller de bal wel tussen de palen: onder De Winter tegen de netten.
82
Vervangen Christian Brüls
Ingevallen Daniël Chavez


82
Vervangen Shlomi Arbeitman
Ingevallen Christophe Lepoint

Lepoint maakt na maanden blessureleed zijn rentree.
83
Lepoint is al meteen een eerste keer gevaarlijk, maar hij kan met het hoofd onvoldoende kracht zetten op een voorzet van El Ghanassy.
87
De zege is nog niet binnen voor AA Gent, Westerlo dringt aan en wil nog een puntje pakken. Het schot van Chavez wordt afgeblokt.
88
Vervangen Lens Annab
Ingevallen Elrio Van Heerden


90

Goal
Doelpunt van Daniël Chavez (Paulo Henrique)
Westerlo pakt toch nog een punt. Daniel Chavez kopt een voorzet van Paulo Henrique voorbij Jorgacevic.