Datum: 21/11/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem laat onkennelijke Rouches kansloos
Zulte Waregem laat onkennelijke Rouches kansloos
Foto: © SC

Hugo Broos is nog steeds ongeslagen met Zulte Waregem. En hij heeft een grote scalp beet, want Zulte Waregem klopte een zwak Standard met goals van Habibou en Chevalier in de tweede helft. De eerste helft proberen we gemakkelijkheidshalve te vergeten.

Beide coaches voerden gewild of noodgedwongen enkele wissels door. Zo zette Hugo Broos D’Haene en Delaplace op de bank en gaf de voorkeur aan Dachalet en Chevalier. Aan Standard-kant moest Dominique D’Onofrio aan het puzzelen slaan. Hij miste Pocognoli door een schorsing en Tchité met een knieblessure opgelopen op training. Aanvankelijk leek ook Witsel niet speelklaar te raken, want hij verliet de opwarming schuddebollend, maar uiteindelijk stond hij toch aan de aftrap.

Veel afval

Zoeken, dat was het kernwoord dat de bijna volledige eerste helft samenvatte. Drie keer werden we wakker geschrikt, twee keer was het Zulte Waregem dat voor gevaar zorgde. De eerste keer was toen Vandenbroeck scoorde op een vrije trap van Maréval, maar de grensrechter had toen de vlag al opgestoken. De tweede keer was bij een vrijschop van Matton, die de bovenkant van de dwarsligger raakte. Van Hout kwam daarbij goed weg.

En de derde keer was het bijna prijs voor Standard, maar de pass van Cyriac werd nog net voor de aankomende Leye weggewerkt door Van Nieuwenhuyze. Voor de rest zat er bijzonder veel afval in het spel van beide ploegen. Slordigheden, slechte passes, balverliezen en verkeerde communicatie wisselden elkaar af. Zulte-Waregem-doelman Bossut heeft in heel die eerste helft geen zweetdruppel moeten laten.

Nfor vindt Habibou met de borst

Hopen op beterschap en voor Zulte Waregem kwam er die ook. Amper vijf minuten ver in de tweede helft legde Nfor de bal subtiel af met de borst naar de vrijstaande Habibou. Die twijfelde niet en knalde met een strak schot via de paal binnen. 1-0 en wie dacht dat Standard nu ineens beter zou beginnen voetballen, kwam zwaar bedrogen uit. Ook Defour kreeg de moter immers niet aangezwengeld.

De vele positiewissels door de afwezigheid van Tchité kwamen het spel van de Rouches niet ten goede. D’Onofrio had immers heel zijn aanvallende opstelling overhoop gesmeten door zowel Leye, Cyriac als Witsel van positie te veranderen.

Doodsteek van Chevalier

Het resultaat was dat Zulte Waregem de beste en ook gevaarlijkste ploeg op het veld bleef. En dat illustreerde D’Haene door een subtiele doorsteekpass door het hart van de Luikse verdediging te steken. Chevalier, al een hele tijd op zoek naar een kans om de buitenspelval te omzeilen, liep er deze keer wel perfect door en Van Hout was een tweede keer geklopt.

Standard zat nooit in de wedstrijd en kon behalve met een paar halve kansjes waar Bossut weinig problemen mee had, nooit echt een vuist maken. De beste kansen waren zelfs nog voor Zulte Waregem, maar Van Hout wist Bokila tot tweemaal toe van een derde goal te houden. De wisselvalligheid van de Rouches dit seizoen is daarmee weeral eens aangetoond.

Herbeleef Zulte Waregem - Standard