Germinal Beerschot
cerCercle Brugge
Datum: 08/08/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Germinal Beerschot en Cercle Brugge spelen de laatste wedstrijd van de 2de speeldag. Voor Glen De Boeck heeft de wedstrijd een speciale bijklank. Hij ruilde groen-zwart deze zomer voor paars-wit. Wie haalt het vandaag? De Boeck, die van het Kiel opnieuw een onineembare vesting wil maken, voerde bij Germinal Beerschot drie wissels door in vergelijking met de verloren wedstrijd in Genk. De geschorste Mikulic wordt vervangen door Wanyama. Acosta en Cruz ruimen plaats voor Rits en Tshibuabua. Bij de bezoekers rekent Peeters nog niet op Dominic Foley. De licht geblesseerde Ier zit op de bank. De jonge Portugees Nuno Reis maakt zijn debuut op het middenveld.
Opstellingen
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Monteyne Martijn, De Decker Wim, Clement Philippe, Haroun Faris, Wanyama Victor, Tshibuabua Bavon, Monteyne Pieterjan, Wamfor Justice, Goor Bart, Rits Mats.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Cornelis Hans, Reynaldo Dos Santos Silva , Neto Renato , Van Eenoo Lukas, D'haene Kristof, Kelhar Dejan, Owusu William, Reis Nuno.
1
Germinal Beerschot heeft de wedstrijd op gang getrapt.
5
De verkenningsfase is nog bezig op het Kiel. Pacovski noch Verbist moeten voorlopig in actie komen.
8
De eerste poging op doel is van de thuisploeg. Mats Rits trapt vanuit de tweede lijn naast.
10
Van Eenoo zorgt voor de eerste groen-zwarte dreiging. Pacovski heeft geen problemen met de schuiver van de jonge middenvelder.
15
De supporters van Germinal Beerschot en Cercle Brugge worden voorlopig niet verwend. Het is wachten op een goede kans.
22
Eindelijk een mooie actie van Germinal Beerschot. Die krijgt echter geen vervolg. Mats Rits kan zijn voorzet niet goed plaatsen.
25
Geen van beide ploegen slaagt er in om de wedstrijd in handen te nemen. De match heeft dringend nood aan een doelpunt om open te breken.
27
De supporters van Germinal Beerschot zijn duidelijk niet tevreden over de prestatie en maken dat ook duidelijk met een fluitconcert.
28
Vervangen Philippe Clement
Ingevallen Gary Kagelmacher

De Boeck voert al zijn eerste wissel door. Kagelmacher maakt zijn debuut en komt in de plaats van Clement.
35
Even opwinding in het Olympisch Stadion. Pieterjan Monteyne zet zich door tot op de achterlijn. Verbist kan zijn voorzet makkelijk onschadelijk maken.
38
Van Eenoo zet zich achter een vrije trap, maar die is volledig in de geest van de wedstrijd. Veel te zwak en weinig doelgericht. Pacovski raapt op.
41
Ook Owusu, donderdag nog goed voor een doelpunt tegen Famagusta, kan Pacovski niet aan het werk zetten. Zijn schot waait ruim tien meter naast.
43
Verbist is gelukkig nog niet in slaap gevallen. Hij reageert attent op een afstandsschot van Monteyne. De Germinal Beerschot-supporters willen nog een hoekschop, maar Verbist hield de bal nog net binnen.


Scheidsrechter
Rust
De eerste helft tussen Germinal Beerschot en Cercle Brugge is er eentje om snel te vergeten. Beide ploegen lijken schrik te hebben om te verliezen. Verbist en Pacovski beleven voorlopig dan ook een heel rustige avond. 0-0 is dan ook een logische en terechte ruststand.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Mats Rits
Ingevallen Tosin Dosunmu

De Boeck begint aan de tweede helft met Dosunmu in de plaats van Rits.
47
Een foutje van De Decker kost Germinal Beerschot bijna een tegendoelpunt. Owusu kon echter net niet bij de bal.
50
Bart Goor zorgt op vrije trap voor de eerste bal tussen de palen van Germinal Beerschot. Verbist kan zijn poging nog net vanonder de lat tikken.
51
De eerste zes minuten van de tweede helft hebben al meer spektakel gebracht dan de hele eerste periode. Pacovski kan maar net op tijd in de voeten van Reynaldo duiken.
54
Germinal Beerschot moet een strafschop krijgen na handspel van Hans Cornelis, maar scheidsrechter WIm Smet weigert de bal op de stip te leggen en geeft een hoekschop. Tot grote woede van de thuisploeg.
61
Vervangen Kristof D'Haene
Ingevallen Dominic Foley


63
De thuisploeg probeert de wedstrijd in handen te nemen. Goor schildert een vrije trap op het hoofd van Victor Wanyama, maar die mikt net over.
70
Vervangen Reynaldo dos Santos Silva
Ingevallen Frederik Boi

Verrassende wissel van Peeters. Reynaldo wordt naar de kant gehaald voor Boi. De zwakke Cornelis mag blijven staan.
71
Monteyne probeert een strafschop te versieren, maar Smet laat zich niet van de wijs brengen en geeft doeltrap. Deze keer heeft de scheids het bij het rechte eind.
75
Cercle Brugge komt er nog eens uit. Een schot van Owusu wijkt nog af, maar Pacovski laat zich niet verrassen.
78
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Sergiy Serebrennikov


80
Vervangen Pieterjan Monteyne
Ingevallen Daniel Cruz


85
 Gele kaart voor Hans Cornelis

86
Owusu is nog het dichtst bij de winning goal. Zijn schot belandt op het dak van het doel.
89
 Gele kaart voor Dejan Kelhar

90
Op aangeven van zijn lijnrechter heeft Smet nog twee kaarten bovengehaald. Geel voor Kelhar en rood voor Tshibuabua.
90
 Rode kaart voor Bavon Tshibuabua