Germinal Beerschot
cerCercle Brugge
Datum: 08/08/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
G. Beerschot en Cercle Brugge scoren niet
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
G. Beerschot en Cercle Brugge scoren niet
Foto: © SC

De laatste wedstrijd van de 2de speeldag heeft geen winnaar opgeleverd. Germinal Beerschot en Cercle Brugge toonden zich twee aanvallend onmondige ploegen. Een scoreloos gelijkspel is het logische gevolg. De thuisploeg verdiende wel een strafschop.

Glen De Boeck voerde na de nederlaag op Racing Genk drie vervangingen door. De geschorste Tomislaw Mikulic werd vervangen door Victor Wanyama. Mats Rits en Bavon Tshibuabua kwamen Daniel Cruz en Jean Acosta vervangen. Bij Cercle Brugge maakte de Portugese verdediger Nuno Reis zijn debuut. William Owusu bleef na zijn doelpunt tegen Famagusta in de ploeg.

De eerste helft in het Olympisch stadion was er eentje om snel te vergeten. Germinal Beerschot kreeg geen lijn in zijn spel en slaagde er niet in om een deftige aanval op poten te zetten. De bezoekers uit Brugge combineerden beter, maar leken zich al snel tevreden te stellen met een gelijkspel. De jonge Lukas Van Eenoo was de enige die voor rust twee, ongevaarlijke, ballen tussen de palen kreeg.

De rust bracht raad voor de thuisploeg. De Boeck gooide de vinnige Tosin Dosunmu in de strijd voor de teleurstellende Rits. Germinal Beerschot toonde meer initiatief slaagde er nu wel in om dreigend uit de hoek te komen. Bram Verbist kon maar net een vrije trap van Bart Goor van onder de lat tikken. Victor Wanyama mikte een kopbal nipt over.

Tussendoor hadden de Antwerpenaren echter wel een strafschop moeten krijgen. Een zwak acterende Hans Cornelis duwde de bal met de handen over de achterlijn. Scheidsrechter Wim Smet gaf geen gehoor aan de paars-witte smeekbede en gunde de thuisploeg slechts een hoekschop. Het gevaar bij de bezoekers beperkte zich tot een mogelijkheid voor Reynaldo. Pacovski dook goed in de voeten van de Braziliaan.

De wedstrijd bloedde echter opnieuw dood waardoor ze ook geen winnaar verdiende en er dus ook geen kreeg. Tshibuabua werd nog met rood van het veld gestuurd. Met een punt kan echter alleen Cercle Brugge tevreden zijn. Glen De Boeck zal nog even moeten wachten op de stevige thuisreputatie van Germinal Beerschot.

Herbeleef Germinal Beerschot - Cercle Brugge

Vooraf