Datum: 08/08/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jules Ottenstadion
De Bruyne dirigeert Genk naar eerste plaats
De Bruyne dirigeert Genk naar eerste plaats
Foto: © SC

Racing Genk nam vlot de maat van een wel erg zwak AA Gent. Dirigent van dienst was Kevin De Bruyne die voorlopig zijn vorig seizoen bevestigt. Genk staat nu samen met KV Mechelen aan de leiding in de Jupiler Pro League.

Bij Racing Genk was Köteles eindelijk speelgerechtigd, maar toch mocht de 18-jarige Courtois in doel blijven staan. Vercauteren kon geen beroep doen op Buffel die nog altijd last heeft van zijn blessure aan de dij.

Beide ploegen hadden geen studieronde nodig. Het spel ging snel op en neer, maar gaandeweg kreeg Genk wel meer greep op de wedstrijd. Dat resulteerde in een goede kans voor De Bruyne, maar de beste kans in de eerste tien minuten was wel voor Gent. Thijs zag zijn bal echter weggetikt worden door Courtois.

De Bruyne bevestigt

Nog voor het kwartier stond Genk op voorsprong. De Bruyne haalde verschroeiend hard uit en Jorgacevic was kansloos. Gent reageerde met een paar afstandsschoten van Custovic, maar deze konden Courtois weinig verontrusten.

Genk liet zich echter niet wegdrukken. De Bruyne en Barda waren een constante teistering voor de Gentse verdediging. De jonge flankspeler trapte op de paal en de Israëliër verprutste de kans op de 0-2 door voor eigen succes te kiezen terwijl Vossen beter geplaatst was.

De 0-2 kwam er even later wel toen Anele perfect in het straatje liep en Jorgacevic met een gekruist schot kansloos liet. En dat was meteen ook de ruststand.

Genk autoritair

Bij de rust wisselde Dury twee keer. Ljubijankic en Arbeitman kwamen Myrie en Custovic vervangen, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk. Genk speelde autoritair en domineerde de tweede helft.

De Limburgers scoorden ook een derde keer via topschutter Jelle Vossen. Hij rondde een knappe counter via De Bruyne en Dugary met een beetje geluk af. En nog was het niet gedaan. Gent moest de kelk tot op de bodem ledigen toen Duarte zich als een junior liet ringeloren en invaller Camus de zware 0-4-eindstand vastlegde.

Herbeleef KAA Gent - KRC Genk