Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Invaller Negrao kan nieuwe nederlaag vermijden
Onbekend Onbekend

De wedstrijd tussen Germinal Beerschot en Sporting Lokeren eindigde in een 1-1-gelijkspel. Verdediger Maric zorgde voor de voorsprong voor de bezoekers, maar in de slotminuut bracht invaller Negrao de stand nog in evenwicht voor Germinal Beerschot.

In een weinig opwindende eerste helft noteerden we een eerste goede mogelijkheid voor de bezoekers na 14 minuten. Overmeire schoot van dichtbij op verdediger Kagelmacher. Het spel ging traag over en weer. Ook scheidsrechter Smet liet zich niet onbetuigd en blies iets te vaak op zijn fluitje.

Het tempo verdween zo al snel uit het spel van beide ploegen en was het wachten tot het derde kwart van de eerste helft. Na 30 minuten ging Francois op wandel aan de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot was onvoldoende gericht om doelman Copa op proef te kunnen stellen.

In de 42ste minuut bereikte een voorzet van Martijn Monteyne aanvaller Custovic. De Bosniër kopte de bal aan de tweede paal nog naast. Het thuispubliek zag de bal echter al in het doel gaan. We gingen rusten met een logische brilscore nog op het scorebord.

De tweede helft ging verder op het elan van de eerste helft. Amper goede doelpogingen en het spel van beide ploegen was ook al niet veel beter.  Na 58 minuten viel er dan toch een doelpunt uit de lucht op het kille Kiel. Verdediger Maric kopte via de rug van Wamfor de bal in doel. 0-1.

Jacky Mathijssen wilde een nieuwe nederlaag vermijden en bracht Goor en Negrao binnen de lijnen tot groot ongenoegen van het thuispubliek. Germinal Beerschot dicteerde nu de wet van de sterkste en Lokeren moest achteruit.

In de 90ste minuut was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Invaller Negrao trapte de bal hard tegen de touwen. 1-1. Grote vreugde bij het thuispubliek. De Antwerpse invaller kon zo een nieuwe nederlaag voor zijn ploeg op het nippertje vermijden. Volgende week wacht Germinal Beerschot de verplaatsing tegen rechtstreekse concurrent Lierse.