gnkKRC Genk
cluClub Brugge
Datum: 06/02/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena
Doelpunt Ogunjimi nekt acht Bruggelingen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Doelpunt Ogunjimi nekt acht Bruggelingen
Foto: © SC

Racing Genk blijft in het spoor van leider Anderlecht. De Limburgers hielden in een teleurstellende topper tegen Club Brugge de drie punten thuis. Blauw-zwart maakt zo na vier overwinningen op rij nog eens kennis met de zure smaak van de nederlaag.

De belangen in de topper tussen Racing Genk en Club Brugge waren groot en dat komt het spektakelwaarde niet altijd ten goede. De Limburgers startten verschroeiend en Colin Coosemans moest al snel een poging van Marvin Ogunjimi ongedaan maken, maar hoogstaand was het allemaal niet. Ook al dribbelde een sterke Kevin De Bruyne zijn opponent Carl Hoefkens enkele keren helemaal gek.

Blessure Vargas

Adrie Koster moest na zes minuten al zijn tactische plannen bijschaven. Topschutter Ronald Vargas liep ongelukkig een zware blessure op en werd vervangen door Dorge Kouemaha. Ondanks het veldoverwicht van Club Brugge, voor de gelegenheid in het geel, kon de Kameroener pas in het slot van de eerste helft Thibaut Courtois een eerste keer aan het werk zetten. Zijn kopbal raakte niet voorbij de vuisten van de jonge doelman.

Ondertussen was Ogunjimi nog een tweede keer opgedoken voor de kooi van Coosemans, maar de Gentse goalie stond opnieuw pal. En ook een derde poging van de Rode Duivel, in de toegevoegde tijd van de eerste helft, leverde geen doelpunt op.

Vadis Odjidja werd de voorbije weken met alle zonden van Israël overladen en hij gaf zijn populariteit bij de Brugse fans na de pauze zelf een nieuwe knauw. Na een domme overtreding op zeventig meter van eigen doel incasseerde de middenvelder een tweede gele kaart in twee minuten tijd: Club Brugge gereduceerd tot tien man.

Racing Genk profiteerde meteen van het momentum om de bezoekers helemaal murw te meppen. Blauw-zwart slaagde er niet in om een Limburgse hoekschop te ontzetten en Ogunjimi trof deze keer wel raak. Een listig balletje van De Bruyne verdween door de benen van Coosemans tegen de touwen.

Club eindigt met 8

Club Brugge slaagde er niet meer in om een vuist te maken en eindigde de partij nog met negen. Een minuut na een dubbele wissel van Koster blesseerde Hoefkens zich in een tackle op Thomas Buffel. De numerieke meerderheid nodigde de thuisploeg echter niet meer uit om nog op zoek te gaan naar een tweede treffer. Na een tweede gele kaart voor Perisic zag Koster zijn ploeg nog met acht eindigen.

De Limburgers blijven zo in het spoor van leider Anderlecht. Club Brugge ziet de kloof met Genk oplopen tot dertien eenheden. Bij blauw-zwart moeten ze zich nu volledig concentreren op een Europees ticket.

 

Herbeleef KRC Genk - Club Brugge

Vooraf