gnkKRC Genk
cluClub Brugge
Datum: 06/02/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena

Herbeleef KRC Genk - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KRC Genk en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Racing Genk ontvangt om 18 uur Club Brugge voor de topper van de 25ste speeldag. De Limburgers moeten winnen om in het spoor van Anderlecht te blijven. Volg de wedstrijd LIVE op uw favoriete website.

Na de zege van Anderlecht tegen Sint-Truiden is Racing Genk genoodzaakt om tegen Club Brugge de drie punten thuis te houden. Geen makkelijke opdracht. Blauw-zwart boekte vier zeges op rij en pronkt met 18 op 21.

Adrie Koster pakt uit met enkele verrassingen. Zo verhuist Dorge Kouemaha naar de bank en moet Ivan Perisic het opnieuw als spits waarmaken. Vadis Odjidja krijgt na de hetze rond Gert Verheyen terug een basisplaats.

Bij Racing Genk zijn er geen veranderingen. Frank Vercauteren kiest voor dezelfde elf die tegen STVV gelijkspeelden.

In de wedstrijd staat er nog een extra wedstrijd op het spel. Het duel tussen Jelle Vossen en Ronald Vargas om de titel van topschutter. “Ik ga er niet wakker van liggen als Vargas mij passeert”, aldus de Rode Duivel. “Het zou fantastisch zijn om pichichi te worden”, stelt de Venezolaan.
Opstellingen
Racing Genk: Courtois Thibault, Joneleit Torben, Matoukou Eric, Hubert David, Tözser Daniel, Vossen Jelle, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Barda Elyaniv, Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel.
Club Brugge: Coosemans Colin, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Van Gijseghem Daan, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
1
Racing Genk heeft de wedstrijd op gang getrapt. Opvallend: Club Brugge treedt voor het eerst dit seizoen aan in gele outfits.
2
We zijn nog geen twee minuten ver en de thuisploeg krijgt al een huizenhoge kans. De uitgekomen Coosemans geeft Ogunjimi geen tijd om te besluiten.
3
Het is niet Ivan Perisic die in de spits wordt uitgespeeld, maar wel topschutter Ronald Vargas. Wat kan de Venezolaan op die positie?
5
Oei, Colin Coosemans gaat knullig in de fout en trapt naast een verre bal van Barda. Donk kan de bal afschermen voor Vossen gevaarlijk is.
6
Het ziet ernaar uit dat Adrie Koster al moet wisselen. Ronald Vargas heeft zich geblesseerd en blijft op de grond liggen. Een serieuze domper voor Club Brugge.
8
Dorge Kouemaha maakt zich klaar om in te vallen. Ronald Vargas zal Jelle Vossen dus niet onttronen als topschutter.
9
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Dorge Kouemaha

Kouemaha betreedt het veld. Club Brugge voetbalt weer met elf.
11
De Bruyne omspeelt met een listig balletje Carl Hoefkens. Het vervolg van de actie is minder fraai. Coosemans moet het schot van de Genkse middenvelder maar oprapen.
13
Club Brugge kan een eerste keer gevaarlijk zijn na een snel genomen hoekschop. Perisic kopt de inzet van Hoefkens naast doel.
14
Hoefkens heeft zijn handen vol met De Bruyne. Met een mooie kapbeweging wordt de Brugse verdediger opnieuw in de luren gelegd. De hoek van waaruit De Bruyne moet schieten is echter te scherp.
17
Een opstootje aan de zijlijn tussen Hoefkens en Pudil verstoort de wedstrijd. Colemonts blust het brandje voorlopig nog zonder kaarten.
23
Club Brugge slaagt er voorlopig niet in om Courtois aan het werk te zetten. Na een degelijk openingskwartier is ook Racing Genk weggezakt.
25
Nu Coosemans zeker is van een basisplaats, valt de Gentenaar te betrappen op wat foutjes. Nu laat hij een vrije trap van Töszer even los, zonder gevaar. Zijn het de zenuwen die parten spelen?
27
Op de momenten dat het nodig is, staat Coosemans echter wel paraat. Na een mooie dubbelpass met Jelle Vossen komt Marvin Ogunjimi een tweede keer oog in oog met de Brugse goali. Opnieuw beslecht Coosemans het pleit in zijn voordeel.
30
De Bruyne is een ware gesel voor de Brugse defensie. Tussen vier gele pionnen weet de het Genkse goudhaantje zich toch nog vrij te spelen. Opnieuw wordt Hoefkens makkelijk uitgespeeld. Het vervolg levert geen doelgevaar op.
32
 Gele kaart voor David Hubert
Hubert gaat aan het truitje van Vadis hangen en is de eerste speler die op de bon vliegt.
36
Eindelijk laat Club Brugge eens van zich spreken. Kouemaha kopt van dichtbij recht op Courtois.
38
De troepen van Adrie Koster proberen zich wat door te drukken. Vadis ziet zijn kans vanop de rand van het strafschopgebied. Zijn poging gaat naast.
40
Vadis heeft de smaak te pakken en probeert het opnieuw uit de tweede lijn. Courtois moet het schot in hoekschop duwen.
45
En het blijft kansen regenen in de slotfase. De Bruyne dribbelt zijn tegenstanders weer tureluurs, zijn schot belandt via een Brugs been in hoekschop.


Scheidsrechter
Rust
De topper tussen Racing Genk en Club Brugge schreeuwt om spektakelwaard. De thuisploeg laat het initiatief aan de bezoekers en probeert het vooral op de tegenaanval. Ogunjimi stuitte al drie keer op Coosemans. Club Brugge heeft echter moeite met de Genkse organisatie en kon paps in de slotfase dreigen via Kouemaha en Vadis. Koster moest na amper zes minuten al de geblesseerde Vargas naar de kant halen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
In de toegevoegde tijd mag Perisic zich nog achter een vrije trap zetten, maar ook de Kroaat krijgt zijn poging niet gekadreerd.
45
Het venijn zat bijna in de staart. Ogunjimi duikt een derde keer op voor Coosemenas. Driemaal is echter geen scheepsrecht voor de Rode Duivel.
45
Ook Nabil Dirar waagt zijn kans vanop afstand. De poging van de Marokkaan mist echter de juiste richting en vliegt hoog over.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Vercauteren noch Koster hebben een vervanging doorgevoerd.
49
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys
Simaeys is de eerste Bruggeling die een geel streepje achter zijn naam krijgt.
51
 Gele kaart voor Vadis Odjidja

52
Club Brugge komt goed weg. Pudil krult een vrije trap uit een scherpe hoek op de dwarsligger. Coosemans had geen verhaal.
54
 2e gele kaart voor Vadis Odjidja
Club Brugge moet met tien verder na een domme overtreding van Vadis. Op zeventig meter van eigen doel haalt hij zijn tegenstander neer. Kan Club Brugge nu nog iets klaarspelen?
54
 Gele kaart voor Ivan Perisic
Ook Perisic vliegt op de bon. De Kroaat ging even zijn beklag doen bij scheisdsrechter Colemonts.
56
Racing Genk wil profiteren van het momentum en voert de druk op. Club Brugge moet terugkruipen.
57

Goal
Doelpunt van Marvin Ogunjimi (Kevin De Bruyne)
Bij zijn vierde poging is het wel raak voor Ogunjimi. Club Brugge kan een Genkse hoekschop niet ontzetten en de Genkse spits werkt een listig balletje van De Bruyne door de benen van Coosemans.
65
Club Brugge is even het noorden kwijt en slaagt er niet in om Genk van het eigen doel te houden. Volgt er nog een tweede doelpunt?
67
Hoefkens slaagt er dan toch eens in om een duel van De Bruyne te winnen. De Brugse kapitein beleefde tot nog toe een frustrerende avond.
70
Vervangen Kevin De Bruyne
Ingevallen Thomas Buffel

Een sterke De Bruyne mag gaan rusten. Hij wordt vervangen door Thomas Buffel.
71
De linkervoet van Pudil is een penseel. Deze keer belandt een hoekschop bovenop de dwarsligger.
72
 Gele kaart voor Marvin Ogunjimi

75
We spelen even met twintig man. Eric Matoukou moet naar de kant voor verzorging.
76
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Joseph Akpala

Dubbele vervanging van Adrie Koster. Dalmat komt Simaeys vervangen en Akpala komt in de plaats van Kouemaha.
76
Vervangen Jeroen Simaeys
Ingevallen Wilfried Dalmat


78
Moet Club Brugge de wedstrijd met negen volmaken? In een tackle op Buffel lijkt Hoefkens zich geblesseerd te hebben. De verdediger doet meteen teken om een vervanging, maar Koster heeft al drie wissels doorgevoerd.
79
Hoefkens geeft zijn kapiteinsband af. Het ziet er dus niet naar uit dat we hem nog terug tussen de lijnen zien.
80
Ze vallen als vliegen bij Club Brugge. Perisic blifjt even tegen de vlakte liggen, maar kan verder. Geraerts heeft ondertussen de kapiteinsband overgenomen.
86
 Gele kaart voor Thomas Buffel

87
Coosemans zorgt nog voor wat spektakel in een doodbloedende wedstrijd. De Brugse doelman duwt de bal met de voet over het hoofd van Barda en duikt dan naar het leer om het op te vangen.
90
 2e gele kaart voor Ivan Perisic
Club Brugge eindigt nog met acht na een tweede gele kaart voor Perisic voor een trekfout op Barda.
90
Vervangen Elyaniv Barda
Ingevallen Anthony Vanden Borre




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.