Datum: 19/02/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Sporting Lokeren (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Akpala en Geraerts trappen de partij op gang.

Vooraf
Club Brugge en Lokeren hopen hun positie in de top zes te verstevigen. Beide teams leveren strijd om de vierde plaats. De winnaar neemt een serieuze optie op Play-off1. Voor Club is dit een conditio sine qua non, voor Lokeren hoeft niets, mag alles. Voor het belangrijke treffen tegen de Oost-Vlamingen kan Adrie Koster nagenoeg op zijn volledige kern rekenen. Stijn Stijnen blijft in het sukkelstraatje zitten en Ronald Vargas zal dit seizoen niet meer te bewonderen zijn. Ryan Donk, Wilfried Dalmat, Karel Geraerts en Nabil Dirar kijken best uit voor een vijfde geel karton. In dat geval zouden ze de topper op Standard missen. Lokeren toonde zich in het verleden al meer dan eens het zwarte beest van Club en wil die eer vanavond alle eer aandoen. Peter Maes moet weer sleutelen aan zijn team. De Limburger moet het stellen zonder de geblesseerden Barry Boubacar Coppa, Geir Fevang, Hassan El Mouataz, Ivan Yagan, Derick Katuku Tshimanga en Sepp De Roover.
Opstellingen
Club Brugge: Coosemans Colin, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Akpala Joseph, Donk Ryan, Geraerts Karel, Van Gijseghem Daan, Perisic Ivan.
Lokeren: Lazic Jugoslav, Taravel Jérémy, Maric Mijat, Tiko Tshilola Tshinyama, Overmeire Killian, Persoons Koen, De Ceulaer Benjamin, Mokulu Tembe Benjamin, De Bock Laurens, De Pauw Nill, Leko Ivan.
3
Overmeire gaat nogal stevig door op Dirar en wordt door Van Boekel tot de orde geroepen. De Lokerse captain ontsnapt aan geel.
3
Overmeire gaat nogal stevig door op Dirar en wordt door Van Boekel tot de orde geroepen. De Lokerse captain ontsnapt aan geel.
6
Na een klutsbal komt Perisic in balbezit op links. De Kroaat gaat vlot zijn man voorbij, maar zijn voorzet-schot belandt achter het doel van Lazic.
11
Taravel haakt Geraerts aan de rand van de zestien. Een ideale kans voor Club. Dirar en Perisic maken zich klaar.
12
De concentratie bij Perisic is niet optimaal. De Kroaat trapt de vrijschop onbesuisd over.
15
Lokeren houdt de boel goed gesloten en prikt tegen als het kan. Het Brugse publiek laat af en toe zijn ongenoegen blijken over het spel van de thuisspelers.
16
De Bock zet Dirar simpel in de wind en kan op links doorgaan. Donk weert zijn voorzet in hoekschop. Die levert geen gevaar op. Coosemans plukt zijn eerste bal van de match. Lazic heeft er nog geen moeten pakken.
18
Mooie aanval van Club. Simaeys pikt de bal op in het middenveld en zet een één twee op met Perisic. De Brabander heeft een perfecte voorzet in huis richting Geraerts die de bal in de voeten van Akpala kopt. De Nigeriaan trapt wild over. Geraerts had wel een voorafgaandelijke duwfout begaan.
21
Club claimt een strafschop nadat Maric de bal al dan niet met de hand beroerde. Ref Van Boekel gebaart dat dit met de borst gebeurde.
25
Een voorzet van Perisic gaat hoog over. Het is illustratief voor het spel dat Club momenteel op de mat legt. De thuisploeg speelt zielloos en zonder overtuiging.
27

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Nabil Dirar )
Hoefkens geeft de bal mee aan Dirar op rechts. De Marokkaan gaat vlot voorbij De Bock en vindt Perisic aan de eerste paal. De Kroaat pegelt zijn dertiende seizoenstreffer hard in het dak van het doel.
33
Perisic houdt voorbij de verste paal een zwieper van Dirar binnen. Akpala kopt de teruggelegde bal echter over de kooi van Lazic. Lokeren komt voorlopig niet meer aan aanvallen toe.
34
 Gele kaart voor Nill De Pauw
De Pauw gaat te stevig door op Blondel en krijgt een geel karton onder de neus geduwd.
35
 Gele kaart voor Jonathan Blondel
Blondel neemt revanche voor de tackle op hem van daarnet en stopt De Ceulaer onder de zoden. Geel is ook zijn deel.
38
Oh la la, wat een kans voor Lokeren. De kopbal van De Pauw gaat rakelings langs het Clubdoel. Dit had de gelijkmaker kunnen zijn.
42
Een grondscherend schot van Leko gaat niet ver naast de paal buiten. Coosemans lag wel goed in de hoek.


Scheidsrechter
Rust
Club trekt met een krappe voorsprong de rust in. Een ongeïnspireerde thuisploeg had het lange tijd moeilijk tegen een goed georganiseerd Lokeren. Iets voor het halfuur vond Dirar Perisic aan de eerste paal en de Kroaat aarzelde niet om zijn dertiende van het seizoen tegen de touwen te knallen. De Pauw kreeg nog een unieke kans om gelijk te maken, maar zijn kopbal zoefde rakelings naast het Clubdoel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Leko en De Ceulaer brengen de bal weer aan het rollen. Kan Lokeren de achterstand ongedaan maken?
46
Vervangen Carl Hoefkens
Ingevallen Marcos Camozzato


46
Vervangen Benjamin Mokulu
Ingevallen Alfred Finnbogason


47
 Gele kaart voor Daan Van Gijseghem
Van Gijseghem duwt de doorgebroken De Ceulaer in de rug en krijgt geel.
49
Blondel duikt op in de zestien, maar kraakt zijn schot. Lazic heeft het leer maar voor het oprapen.
51
Dit keer is het Geraerts die goed het strafschopgebied inloopt. De middenvelder kan Lazic niet verschalken.
52

Goal
Doelpunt van Joseph Akpala (Ivan Perisic)
Derde keer is scheepsrecht. Dit keer is Perisic de aangever en glijdt Akpala het leer voor de neus van Lazic in doel. Club is sterk uit de kleedkamer gekomen.
54
Mooie aanval van Lokeren. De Pauw bedient de vrijstaande De Ceulaer, maar diens schot wordt in hoekschop gedevieerd.
56
 Gele kaart voor Koen Persoons
Persoons trapt op de enkel van Blondel en gaat tercht het boekje in. De Lokerenspeler verontschuldigt zich meteen.
59
Leko krijgt de kans om via een vrijschop gevaarlijk uit de hoek te komen. De middenvelder toont zich genadig voor zijn ex-ploeg en trapt over.
60
Finnbagoson snijdt door de Clubdefensie en probeert Coosemans tegenvoets te verschalken. De jonge doelman gaat echter goed plat en weert de bal uit zijn doelvlak.
65
Lokeren trekt nu volop de aanvallende kaart en Club moet achteruit. De thuisploeg komt niet meer aan uitvoetballen toe en vraagt om een tegendoelpunt.
68
Na een vrijschop van Blondel trapt Perisic van dichtbij op Lazic. De Lokerendoelman pakt het leer in twee tijden.
70
Vervangen Jonathan Blondel
Ingevallen Vadis Odjidja

Odjidja mag nog twintig minuten helpen de boel gesloten te houden.
71
Vervangen Ivan Leko
Ingevallen Donovan Deekman

Onder applaus van beide supportersgroepen verlaat Leko het terrein. De Kroaat bedankt zijn huidige en ex-supporters.
74
Perisic zet de Lokerendefensie op het verkeerde been, inclusief ploegmakker Akpala. De Nigeriaan doorziet de steekbal van de Kroaat niet.
76
Man man man, ongelofelijk!!! Deekman mist van op een meter van de doellijn. Op een loepzuivere voorzet van De Ceulaer slaagt de volledig vrijstaande Nederlander er nog in om de bal aan de verkeerde kant van de paal te trappen. De paal mag het ontgelden en incasseert de karatetrap.
77
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Jore Trompet


80
Toch nog eens een kansje voor Club. Dirar trapt niet zo ver naast.
80
Vervangen Peter Van Der Heyden
Ingevallen Jorn Vermeulen

Ook Koster wisselt een laatste keer. Vermeulen vervangt Van Der Heyden.
81

Goal
Doelpunt van Alfred Finnbogason (Benjamin De Ceulaer)
De Ceulaer loodst Finnbogason door de buitenspelval. De Ijslander omspeelt Coosemans en heeft maar binnen te trappen.
84
Deekman trapt in het zijnet. Het worden nog bange laatste minuten voor de thuisploeg. Lokeren zal alles op alles zetten om minstens een punt mee naar het Waasland te nemen.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.