Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk houdt punten thuis
Fabian Morren

Sint-Truiden keert met lege handen terug uit Kortrijk. De Limburgers verloren met 2-0 van Kortrijk, dat een goede zaak doet in de rangschikking.

In een teleurstellende eerste helft gingen Kortrijk en Sint-Truiden met een brilscore de rust in. Beide ploegen dwongen maar weinig kansen af . De thuisploeg was gevaarlijk wanneer een slechte pass van Buyssens bij Rossini terecht kwam maar Volders voorkwam erger. Aan de overkant was Onana een keer gevaarlijk. Hij vond doelman Verbauwhede op zijn weg.

De tweede helft was een stuk beter dan de eerste. Al vroeg in die tweede helft klom Kortrijk op voorsprong. Sint-Truiden kreeg een bal niet weg uit de eigen zestien meter. De bal kwam voor de voeten van Pavlovic terecht die niet twijfelde en scoorde. STVV reageerde via een schot van Christ dat over ging. Kortrijk ging door op zijn elan en het werd 2-0 als Rossini een vrije trap van Kums binnen kopte.

Sint-Truiden kon geen vuist meer maken en mocht blij zijn dat Rossini de kans op 3-0 liet liggen. Voor STVV opnieuw een nederlaag terwijl Kortrijk intussen al zeven punten heeft verzameld.