kvmKV Mechelen
lieLierse SK
Datum: 14/08/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen blijft winnen
Dennis Smeyers
| 0 reacties
Mechelen blijft winnen
Foto: © SC

Promovendus Lierse trachtte vandaag zijn eerste punten te sprokkelen. Na de moeilijke verplaatsing naar Sint-Truiden en de komst van Standard, moest het vandaag op bezoek bij buur en fiere competitieleider, KV Mechelen.

De sfeer zat er al meteen in,  een heerlijke derbysfeer heerste in het stadion.  De thuisploeg stak het eerst zijn neus aan het venster.  Het schot van Joachim Mununga ging naast.  De leider combineerde goed en snel, en liet Lierse achter de bal aanhollen.

De bezoekers probeerden via Jurgen Cavens en Joeri Dequevy  te counteren, maar verder dan een ongevaarlijk schot van laatstgenoemde kwamen de Pallieters niet.  Na de eerste tien minuten kwamen de troepen van Aimé Antheunis echter weer in de wedstrijd.  Toch leidde dit niet tot uitgespeelde kansen.

Mechelen probeerde nog eens, maar Nongs eerste schot werd opgeraapt door Kawashima, en zijn tweede poging ging ver naast.  Lierse was nog het gevaarlijkst in de eerste helft.  Na een mooie aanval kon Youcef Sekour afdrukken, maar zijn schot werd afgeblokt door een Mechels been.  De eerste helft ging goed op en neer, maar bleef helaas doelpuntenloos.

De bezoekers begonnen sterk aan de tweede helft, een mooi schot van Dequevy werd door Olivier Renard uit zijn doel gezweefd.  Mechelen bleef – net als in de eerste helft – wel beter combineren, maar kwam de eerste tien minuten van de tweede periode niet verder dan een schot van ver van Jonathan Wilmet.  Lierses Japanner ging goed plat.

De sfeer in het stadion werd meer en meer geladen, en in de 62ste minuut sloeg Malinwa toe.  Marc Brys zag van op zijn bank hoe Yoni Buyens na een mooie aanval een voorzet heerlijk over Kawashima kopte.  De Japanse international had geen kans.

Mechelen wilde doordrukken, maar Kawashima maakte de Japanse collega’s gelukkig; hij redde wel erg knap twee Mechelse pogingen van dichtbij.  De Pallieters probeerden na het tegendoelpunt de bakens nog te verzetten, maar kwamen niet verder dan een eenvoudige kopbal van de ingevallen Job.

Mechelen won verdiend, maar met een wat mondigere aanval zat er voor Lier zeker een punt in.

Herbeleef KV Mechelen - Lierse SK