Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Eupen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en Eupen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Hoogspanning troef vanavond in Mechelen. De thuisploeg probeert na een sterk seizoen de kers op de taart te zetten met een ticket voor Play-Off 1. De bezoekers uit Eupen proberen zich rechtstreeks te verzekeren van het behoud.

De Duitstalige club werd voor het seizoen bestempeld als degradatiekandidaat nummer één, maar staat op negentig minuten van het behoud. Als Charleroi geen zes op zes haalt tegen Westerlo en Cercle Brugge en Eupen doet even goed als Lierse, dan blijven de Panda’s in eerste klasse.
KV Mechelen: Renard Olivier, Pandza Boris, Van Hoevelen Kenny, Benteke Christian, Gorius Julien, Geudens Kevin, Buyens Yoni, Destorme David, Van Loo Anthony, Dialiba Diabang Boubacar, Chen Xavier.
Eupen: Petr Radek, Iandoli Alessandro , Zukanovic Ervin , Hendrikx Marc, Milicevic Danijel , Saglik Enes , Vinamont Olivier, Panizzolo Daniel, Chavarria Pablo, Jadid Abderrazzak, Vandenbergh Kevin.
1
Benteke en Gorius trappen de wedstrijd op gang.
2
Van Loo verstuurt een uitstekende lange bal op Destorme. Panizzolo werkt voor de uitgekomen Petr in hoekschop. Er vloeit echter geen Mechels gevaar uit voort.
3
De Mechelse supporters zitten even met de bibber op het lijf. Een terugspeelbal van Pandza levert bijna een open kans voor Vandenbergh op, maar een attente Renard werkt het leer net op tijd weg.
5
Het publiek in Mechelen krijgt een wedstrijdbegin met een heel open karakter te zien. Destorme krijgt een vrije schietkans, maar mikt het leer naast. Eupen toont zich heel gevaarlijk in de omschakeling.
7
We hebben een extra bezoeker op het veld. Een moedige duif begeeft zich tussen de 22 voetballers en trekt zich niets aan van de spanning.
8
De beste kans van de wedstrijd is voor Eupen. Renard moet alles uit de kast halen om een schot van Vandenbergh uit zijn doel te weren. De aanvaller grijpt zich naar de haren.
9
Vervangen Olivier Vinamont
Ingevallen Alex Costas dos Santos

Cartier moet al vroeg ingrijpen. De geblesseerde Vinamont gaat naar de kant, zijn plaats wordt ingenomen door Costa dos Santos.
12
KV Mechelen krijgt zijn pogingen voorlopig niet tussen het doelkader. Van Hoevelen mikt een kopbal naast.
16
Na een hels begin is het tempo wat teruggezakt. KV Mechelen vindt maar moeilijk een opening in de bezoekende defensie. Eupen blijft zich gevaarlijk tonen op de tegenaanval.
18
Onze moedige bezoeker, Mr. Pigeon, heeft er genoeg van en slaat zijn vleugels uit.
20
Als KV Mechelen toch nog naar play-off 1 wil, zal de ploeg van Marc Brys anders moeten acteren. Er zijn teveel slordigheden in het Mechelse samenspel om er gevaarlijk uit te komen.
22
KV Mechelen verknoeit een mogelijkheid om Eupen koud te pakken op de counter. Diabang heeft alle tijd om de vrij lopende Benteke te bereiken, maar neemt dan een verkeerde keuze en speelt de bal naar Julien Gorius.
25
De geel-rode sjaals gaan de lucht in, maar scheidsrechter Nzolo keurt het doelpunt van Christian Benteke af op aangeven van zijn assistent. De aanvaller stond buitenspel na een schitterende actie van Julien Gorius. De Fransman had beter zelf op doel getrapt.
28
KV Mechelen ruikt bloed en probeert door te drukken. Valt er nog een doelpunt voor de rust?
32
Gorius haalt even zijn toverstokje boven. De Fransman speelt eerst met een subtiel hakje een ploegmaat vrij en pakt dan uit met een dribbel achter het steunbeen.
33
Eupen zit niet meer goed in de wedstrijd. Jadid krijgt nog een mogelijkheid, maar mikt meters naast.
35
Efong Nzolo krijgt alles wat geel en rood is over zich heen. Bij de thuisploeg claimen ze een strafschop na handspel, maar Nzolo geeft geen krimp.
38
Het wordt even heel warm voor het Mechelse doel. Na slecht uitverdedigen kan Eupen bijna profiteren, maar de Panda's spelen het niet goed uit. Bovendien had Nzolo buitenspel opgemerkt.
45
Er worden twee minuten extra tijd toegevoegd aan de eerste helft. Voldoende om nog een doelpunt te maken?

Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen moet winnen om nog kans te maken op een ticket voor Play-Off 1, maar na 45 minuten hebben de jongens van Marc Brys nog niet kunnen scoren. Al zag Christian Benteke een doelpunt onterecht afgekeurd en claimde KV Mechelen een strafschop na handspel in de zestien. Scheidsrechter Nzolo, die al niet de beste vriend is bij de geel-rode supporters, moet het ontgelden.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft. Over 45 minuten kennen Eupen en KV Mechelen hun voetballot.
51

Goal
Doelpunt van Julien Gorius (Onbekend Onbekend)
Gorius knalt het leer tegen de netten en deze keer wordt het doelpunt wel goedgekeurd. De Fransman mikt zijn tiende van het seizoen mooi in het hoekje. De spelers gaan het doelpunt vieren met de fans. KV Mechelen is op dit moment virtueel geplaatst voor Play-Off 1.
55
KV Mechelen wil Eupen helemaal doodknijpen. Destorme plaatst het leer op het dak van het doel.
61
 Gele kaart voor Kenny Van Hoevelen

66
Diabang is dicht bij de dubbele voorsprong. De Mechelse aanvaller kapt mooi zijn mannetje uit, maar plaatst het leer nipt naast.
69
Van Loo rukt mee op naar voren en plant zijn schoen tegen het leer. Petr moet niet ingrijpen en ziet de Mechelse poging over waaien.
70
Vervangen Alex Costas dos Santos
Ingevallen José Espinal

72
 Gele kaart voor Kevin Vandenbergh

75
KV Mechelen krijgt de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Destorme laat ze liggen. Na een perfect uitgespeelde counter raakt de aanvaller niet voorbij Petr.