Datum: 20/03/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelse zege volstaat niet voor kers op de taart
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Mechelse zege volstaat niet voor kers op de taart
Foto: © SC

Een zege tegen Eupen heeft KV Mechelen geen kers op de taart bezorgd. Door de zeges van Lokeren en Standard moet geel en rood het seizoen volmaken in Play-Offs 2. Eupen ziet in extremis Lierse naar de veertiende stek wippen en is veroordeeld tot vijf barragewedstrijden tegen Charlero

KV Mechelen kreeg vorige week op het veld van Germinal Beerschot een uppercut te verwerken. Met de eindstreep in zicht tuimelde geel en rood uit de top zes en leek Play-Off 1 een verre droom. Toch was het Mechelse geloof om tegen Eupen alsnog de kers op de taart te zetten groot.

Hoofdrol voor Nzolo
Dat geloof werd echter niet meteen vertaald op de groene grasmat. KV Mechelen opende slordig en had een uitstekende Olivier Renard nodig om Kevin Vandenbergh al vroeg van de openingstreffer te houden. De Duitstalige bezoekers toonden zich bijzonder snedig op de counter.

KV Mechelen moest rekenen op puntenverlies van Lokeren of Standard om zich nog bij de laatste zes te scharen en zag de eigen opdracht tegen Eupen nog wat moeilijker worden toen Jerome Efong Nzolo een doelpunt van Chrisitan Benteke op aangeven van zijn assistent afkeurde. Onterecht, de Mechelse aanvaller bevond zich immers achter de bal. Jammer dat de uitstekende actie van Julien Gorius zo niet beloond werd met een doelpunt.

Nzolo kreeg nog een tweede keer het Mechelse publiek over zich nadat de bal niet op de stip ging na handspel van Abderrazak Jadid. De Eupense speler deed er wel alles aan om het leer niet met de arm te beroeren.

Kort na de pauze mochten de geel-rode sjaals dan toch de lucht in. Gorius plaatste zijn tiende van het seizoen mooi de korte hoek. Eupen zakte helemaal weg en KV Mechelen liet na om de score nog hoger op te drijven. David Destorme plaatste het leer op het dak van het doel en raakte bij een perfect uitgevoerde counter verstrengeld in de armen van Radek Petr. Boubacar Diabang besloot nipt naast.

Destorme beslist de wedstrijd
In de slotfase stelde Destorme de zege wel veilig. Hij profiteerde van zwak Eupens verdedigen om Petr een tweede keer het nakijken te geven. De Mechelse zege volstond echter niet voor een plaatsje in Play-Off 1. Eupen ziet in extremis Lierse nog naar de veertiende plaats springen en is veroordeeld tot vijf barragewedstrijden tegen Charleroi.

Herbeleef KV Mechelen - Eupen

Vooraf