Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Jan Breydel
Ogunjimi stuurt Genk met zege play-off I in
Fabian Morren

RC Genk begint aan de play-off I in het spoor van Anderlecht. De Limburgers wonnen de uitwedstrijd bij Cercle Brugge met 0-1.

Na de nederlaag tegen Westerlo gaf coach Frank Vercauteren toch weer het vertrouwen aan Elyaniv Barda. Thomas Buffel werd opnieuw naar de bank verwezen.

Cercle begon met het meeste zin voor initiatief, maar het eerste schot van de wedstrijd kwam van Ogunjimi. De thuisploeg kreeg wel de beste kans in het eerste kwartier. Frederik Boi besloot van dichtbij naast na een verre inworp van Bernt Evens. Aan de overkant kwam Jelle Vossen heel dicht bij de openingstreffer. Jelle Vossen zag zijn kopbal van de lijn gekeerd worden door Reis.

In de tweede helft ging het goed op en neer. Neto zorgde twee keer voor dreiging voor het doel van Courtois en Ogunjimi was gevaarlijk namens Genk. Het was ook Ogunjimi die de bezoekers op voorsprong bracht. Een prima voorzet van Tözser werd binnengekopt door de aanvaller. Enkele minuten later werd Genk wel herleid tot tien man nadat Anthony Vanden Borre wat dom zijn tweede gele kaart pakte.

Maar zelfs met tien kregen de Genkenaars nog de betere kansen. Zo kwamen Tözser en vooral Ogunjimi nog dicht bij de 0-2. Een tweede goal bleef uit, maar de drie punten gaan wel mee naar Genk. Die drie punten worden in de eindafrekening voor de play-off I wel nog slechts één gewonnen punt.