Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stayen
Lokeren verzekert plaats in de top zes
Michiel Derwael

In een zwakke wedstrijd heeft Lokeren de drie punten mee naar huis genomen na een 0-2 overwinning. De wedstrijd werd beslist door invaller Mokulu. Door de zege is Lokeren zeker van deelname aan Play-Off 1.

De eerste helft tussen STVV en Lokeren was een maat voor niets. Beide ploegen konden nauwelijks goede kansen afdwingen. Sint-Truiden startte sterk aan de wedstrijd, maar gaandeweg nam Lokeren het heft in handen. Het eerste kansje was voor de Waaslanders. Leko veroverde de bal na geklungel in de STVV-defensie en stuurde De Ceulaer diep, maar de spits werd op tijd ingehaald en weg kans.

De kanaries kregen toch nog de beste kans van de eerste helft. Na een mooie loopactie komt de bedrijvige Dufer voor doel. De middenvelder schoof de bal voorlangs. Tisza, die voor doel stond, was furieus omdat hij de bal niet kreeg.

In de tweede helft ging Lokeren op zijn elan door en had het meeste balbezit. Er werden geen echte kansen gecreëerd. Weer waren het de Limburgers die de eerste beste kans na de rust kregen. Een indirecte vrije trap van Dufer mist maar net het doel.

Peter Maes bracht Mokulu en Tschimanga in de ploeg en dat bleek een goude zet. In de67ste minuut opende Mokulu de score voor de Waaslanders. Een hoekschop van Leko werd tot bij de aanvaller gekopt. Hij aarzelde niet en trapte de bal hoog in het doel. Sint-Truiden bracht meteen na het doelpunt de stand bijna in evenwicht. Een afstandsschot van Deferm gaat via de lat over.

In de slotfase legde Mokulu met een fraai afstandsschot de eindstand vast op 0-2. Door de winst zijn de Waaslanders zeker van deelname aan Play-Off 1. De Kanaries konden hun laatste wedstrijd van het seizoen op Stayen niet winnen.