Datum: 15/10/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Welkom in het Daknamstadion waar wij voor u live de match tussen Lokeren en Genk zullen volgen. De belangrijkste fasen uit deze eerste match van speeldag tien kunt u zo meteen hier lezen. De spelers zijn momenteel aan het opwarmen.

Vooraf
KRC Genk likt zijn wonden. Met een lastige verplaatsing naar Lokeren in het vooruitzicht mist coach Mario Been een volledige verdediging. Joneleit, Nadson, Sarr, Simaeys en Grimi zijn om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Bovendien kan de landskampioen ook niet rekenen op aanvoerder Hubert. Met Masuero blijft er maar één echte centrale verdediger meer over. De Argentijnse nieuwkomer zal voor de gelegenheid Töszer naast zich in de defensie krijgen. Goed nieuws is er dan weer van Vossen en De Bruyne. Beide Genkspelers zijn hersteld van hun blessure en zullen op Daknam de strijd met Lokeren aangaan. Barda zit zijn eerste van twee schorsingsdagen uit. Ogunjimi moet genoegen nemen met een plaats op de bank. Lokeren puurde vier op zes uit de verplaatsingen naar KV Mechelen en Bergen. Vooral het late puntenverlies bij de Draken ligt trainer Peter Maes nog zwaar op de maag. De Limburger wil dan ook de scalp van zijn gouwgenoten. Dat zal wel moeten gebeuren zonder de geblesseerden Persoons en Tshimanga. Mokulu is in laatste instantie ziek uitgevallen. De Pauw neemt zijn plaats in.
Opstellingen
Sporting Lokeren: Copa Boubacar, De Roover Sepp, Taravel Jérémy, Overmeire Killian, Harbaoui Hamdi, Leko Ivan, De Ceulaer Benjamin, Fevang Geir Ludvig, Gueye Ibrahima, De Bock Laurens, De Pauw Nill.
Racing Genk: Köteles Laszlo, Masuero Abel, Hyland Khaleem , Tözser Daniel, Vanden Borre Anthony, Vossen Jelle, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Buffel Thomas, Benteke Christian, Pudil Daniel.
1
We zijn eraan begonnen. Harbaoui en De Ceulaer brengen de bal aan het rollen.
2
Genk met de eerste poging op doel. Na een lange cross van Buffel komt de bal in de voeten van de vrijstaande De Bruyne, maar die mikt nog ver over.
3
Ook Lokeren laat zich niet onbetuigd. Na een haarfijne center van Leko krijgt Harbaoui in de zestien een duwtje in de rug. Ref De Bleeckere laat begaan.
7
Lokeren heeft de match in handen en Tözser mag het arbitrale trio dankbaar zijn dat Harbaoui voor buitenspel afgevlagd wordt, want de Hongaar verkocht zijn belager een duidelijke por in de rug.
9

Goal
Doelpunt van Christian Benteke (Kevin De Bruyne)
Op een hoekschop van De Bruyne kopt Benkteke de openingstreffer in het Lokerse doel. De thuisploeg is al vroeg op achtervolgen aangewezen.
12
Daar is Genk opnieuw. Masuero met een diepe bal op Vossen. De Genkse schutter trapt in één tijd vanuit de draai, maar ziet zijn schot voorlangs gaan.
18
Lokeren probeert nu toch wat meer zijn stempel te drukken. Uitgespeelde kansen levert dit niet op. De bezoekers vangen hun tegenstander goed op.
22
De Ceulaer legt goed achteruit voor Harbaoui. Die kraakt echter zijn schot. Weg kans.
25
Genk leunt rustig achterover en ziet hoe Lokeren de onzorgvuldige passes opstapelt.
27
Mooie actie van de landskampioen. De Bruyne speelt Buffel, van de rechter naar de linker flank verhuisd, mooi vrij. Vossen pegelt de voorzet van zijn ploegmakker in één tijd op Copa.
28
En daar is Vossen opnieuw. Dit keer moet Copa zijn afstandsschot van onder de lat halen.
29
 Gele kaart voor fffffffffffffff ffffffffff
Lokeren breekt uit via De Ceulaer. Masuero gaat aan de noodrem hangen en legt de aalvlugge Lokerse spits neer. Terecht geel voor de Argentijn.
35
Oh la la, hier ontsnapt Genk aan de gelijkmaker. De Ceulaer gaat vlot voorbij zijn tegenstander, zoekt de achterlijn op en legt dan panklaar voor Harbaoui. De Lokerenspits lijkt - tot tweemaal toe - te gaan scoren, maar Durwael haalt het leer evenveel keer van de lijn.
40

Goal
Doelpunt van Nill De Pauw (Onbekend Onbekend)
Terwijl Vanden Borre en Anele uitgeteld in de bezoekende zestien liggen, neemt De Pauw een afvallende bal in één tijd op slof en verschalkt op die manier Köteles. Een doelpunt dat uit de lucht komt vallen.
42
Daar was Lokeren dicht bij de 2-1, maar de doorgebroken De Ceulaer besluit egoïstisch in het zijnet terwijl er twee ploegmakkers vrij in de zestien staan.
43
 Rode kaart voor Christian Benteke
Benteke gaat met gestrekt been door op Fevang en mag van De Bleeckere gaan douchen.
44
Lokeren ruikt bloed. Harbaoui ziet zijn schot rakelings langs de kooi van Köteles gaan.


Scheidsrechter
Rust
Veertig minuten lang leek Genk op weg naar een rustige avond. Benteke had de landskampioen al vroeg op voorsprong gebracht en Lokeren bracht er werkelijk niets van terecht. Dan kwam plots de gelijkmaker van De Pauw uit de lucht vallen. Benteke groeide nog uit van held tot antiheld, want toen de Genkse aanvaller met gestrekt been doorging op Fevang, mocht hij met rood gaan douchen. Harbaoui zag in het absolute slot de 2-1 nog rakelings langs de kooi van Köteles gaan.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang getrapt. Vossen is in de kleedkamer gebleven, Kennedy komt in zijn plaats.
46
Vervangen Jelle Vossen
Ingevallen Kennedy Nwanganga


47
Lokeren gaat door op het elan van het einde van de eerste helft. De Ceulaer zet Köteles meteen aan het werk.
51
De Waaslanders domineren rustig de partij en laten de bal goed van voet tot voet gaan. Genk geeft een aangeslagen indruk.
55
De Ceulaer met een boulevard voor zich. De Lokerse pocketspits bedient Harbaoui, maar die wordt nog tijdig door een bezoeker afgeblokt.
57
Tözser poeiert een vrijschop hoog over en naast het doel van Copa.
59
Taravel besluit de onmachtige bezoekers een handje te helpen door te gaan dribbelen in de eigen zestien. De Bruyne snoept hem de bal af, maar Gueye kan de steek van zijn ploegmakker oprapen.
65
Kennedy gebruikt goed zijn lichaam om Gueye van zich af te houden. De invaller van Genk draait zich vrij en knalt op een attente Copa.
71
Lokeren zoekt rustig een gaatje in de bezoekende afweergordel. De thuisploeg heeft het meeste balbezit, maar doelgevaar is schaars.
73
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Ndabashinze Dugary


74
Daar was het gat al, maar De Ceulaer krijgt een verre bal van Leko niet onder controle en ziet het leer in de handen van Köteles verdwijnen.
75
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Ayanda Patosi


78
Invaller Patosi zorgt al meteen voor dreiging. Zijn schot wordt in hoekschop gedevieerd.
78

Goal
Doelpunt van Ibrahima Gueye (Ivan Leko)
Uit die hoekschop kan Gueye de verdiende 2-1 binnenwerken. Is dit een mission impossible voor Genk?
81

Goal
Doelpunt van Ayanda Patosi (Onbekend Onbekend)
Het lot van Genk lijkt nu helemaal bezegeld. Met een heerlijke plaatsbal zorgt invaller Patosi voor een derde Lokers doelpunt.
82
Vervangen Kevin De Bruyne
Ingevallen Marvin Ogunjimi


86
Genk is nu een vogel voor de kat. De fusieploeg moet uitkijken dat het hier geen pak voor de broek krijgt. Lokeren speelt bevrijd en lijkt nog niet tevreden met die 3-1.
90
Vervangen Killian Overmeire
Ingevallen Mijat Maric




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.