Datum: 15/10/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Daknam
Live Update: Been houdt Ogunjimi op de bank, Pudil valt uit
Nico Wieme
| 0 reacties
Update: Been houdt Ogunjimi op de bank, Pudil valt uit
Foto: © SC

Met de toppers Club-Gent en Anderlecht-Standard op het programma hoopt KRC Genk mits een zege bij Lokeren te kunnen aansluiten bij de top van het klassement. De landskampioen trekt echter niet op volle sterkte naar Daknam, waar de thuisploeg ook nog op zijn eerste thuiszege wacht.

KRC Genk likt zijn wonden. Met een lastige verplaatsing naar Lokeren in het vooruitzicht mist coach Mario Been een volledige verdediging. Joneleit, Nadson, Sarr, Simaeys en Grimi zijn om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Bovendien kan de landskampioen ook niet rekenen op aanvoerder Hubert. Met Masuero blijft er maar één echte centrale verdediger meer over. De Argentijnse nieuwkomer zal voor de gelegenheid Töszer naast zich in de defensie krijgen.

Goed nieuws is er dan weer van Vossen en De Bruyne. Beide Genkspelers zijn hersteld van hun blessure en zullen op Daknam de strijd met Lokeren aangaan. Barda zit zijn eerste van twee schorsingsdagen uit. Ogunjimi moet genoegen nemen met een stek op de bank na zijn "blessuregeval" bij de nationale ploeg. Benteke krijgt zijn kans in de spits. Genk wil de achterstand met de top drie niet verder laten oplopen en rekent op een overwinning.

Of de landskampioen daar effectief mag op rekenen, is een andere vraag. Lokeren puurde vier op zes uit de verplaatsingen naar KV Mechelen en Bergen. Vooral het late puntenverlies bij de Draken ligt trainer Peter Maes nog zwaar op de maag. De Limburger wil dan ook de scalp van zijn gouwgenoten. Dat zal wel moeten gebeuren zonder de geblesseerden Persoons en Tshimanga. Mokulu moet wegens ziekte verstek geven. De Pauw neemt zijn plaats in.

Update 18.00u: Pudil is tijdens de opwarming geblesseerd uitgevallen en wordt vervangen door Durwael.

De opstellingen:

Lokeren: Copa - De Roover - Taravel - Overmeire - Harbaoui - Leko - De Ceulaer - Fevang - Gueye - De Bock - De Pauw

Genk: Köteles - Masuero - Hyland - Tözser - Vossen - Vanden Borre - De Bruyne - Anele - Buffel - Benteke - Pudil

U kunt de wedstrijd live volgen op uw vertrouwde voetbalsite.

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?

KRC Genk is favoriet. Een gokje op Lokeren daarentegen zal u meer opleveren. U krijgt van ons 150 euro gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website en ga met een zak geld naar huis.

Steekt Genk de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 337,50 euro bij een gok van 150 euro. Bij winst van Lokeren wint u 450,00 euro.

Meer nieuws