Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - Lierse SK (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Kalezic kiest opvallend voor Muyters op doel. Bossut neemt samen met Chevalier en Milunovic plaats op de bank, zij worden vervangen door D'Haene en Trajkovski. Chris Janssens kiest voor dezelfde basiself als op Standard.
Zulte Waregem: Muyters Tom, Colpaert Steve, De Fauw Davy, Habibou Habib, Hamalainen Brian, Trajkovski Aleksandar, Matton Thomas, Rossini Giuseppe, Dachelet Miguel, D'Haene Karel, Delaplace Jonathan.
Lierse SK: Kawashima Eiji, Thompson Kenny, Grncarov Boban, Dequevy Joeri, Elgabas Mohamed , Vandooren Gonzague, Claasen Daylon, Gaxa Siboniso, Wils Thomas , Saïdi Karim, Maric Milos.
1
Zulte Waregem komt in het vertrouwde rood aan de aftrap. De bezoekers kiezen voor de lichtgroene uittenue.
1
Essevee trapt de partij op gang.
2
D'Haene verslikt zich bijna vroeg in de wedstrijd. Muyters reageert alert en maakt het foutje van zijn verdediger goed.
4
Lierse dreigt een eerste keer. De opgerukte Thompson kan net niet bij de scherpe voorzet van Dequevy.
8
Veel middenveldspel in de beginfase van de wedstrijd. Beide ploegen tasten af en kunnen voorlopig niet echt dreigen.
10

Goal
Doelpunt van Karel D'Haene (Onbekend Onbekend)
Kawashima lost een verre vrijschop, D'Haene is er als de kippen bij om de bal tegen de netten te duwen.
12
Een ver schot van Delaplace gaat ruim twee meter naast.
14
Elgabas legt aan vanop twintig meter. Zijn schot gaat ver over en belandt achter de nieuwe sfeertribune.
17
Gaxa staat een eerste hoekschop toe aan de thuisploeg. Habibou reageert het snelst in de kluts, zijn goal wordt helaas afgekeurd wegens buitenspel.
19
De kopbal van Thompson is te zwak om Muyters te verrassen.
20
 Gele kaart voor Steve Colpaert
Colpaert stopt Maric foutief af en wordt geboekt.
21
Maric zet zich zelf achter de vrijschop. Zijn poging gaat meters over.
27

Goal
Doelpunt van Mohamed El Gabas (Onbekend Onbekend)
Elgabas verrast doelman Muyters vanuit een scherpe hoek en brengt de bordjes weer in evenwicht.
37
Rossini kopt een voorzet van Trajkovski naast de goal van Kawashima.
40
Voor de tweede maal in evenveel minuten gaat Thompson tegen het canvas. Nu is hij het slachtoffer van een tik van Rossini.
41
Claasen probeert het van ver, zijn schot dwarrelt naast.
44
Habibou probeert het nog eens, Kawashima gaat goed plat op zijn grondscherend schot.

Scheidsrechter
Rust
In een eerste helft zonder kansen staat het toch 1-1 bij de rust. Eerst profiteerde D'Haene van een fout van Kawashima, even later ging ook Muyters in de fout toen hij zich liet verrassen door een scherp schot van Elgabas. Na drie kwartier slecht voetbal hangen de bordjes netjes in evenwicht.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Lierse trapt de tweede helft op gang.
47
Zulte Waregem neemt initiatief in het begin van de tweede helft. Habibou dwingt een vrijschop af op een mooie plek.
48
Kawashima moet zich reppen om de prima trap van De Fauw uit zijn doelvlak te weren. De daaropvolgende hoekschop wordt door Rossini opnieuw net naast gekopt.
52
Kawashima zweeft een gerichte kopbal van Rossini uit zijn doelvlak.
53
D'Haene kan vrij inkoppen op hoekschop maar slaagt er niet in de bal laag te houden.
56

Goal
Opnieuw Elgabas brengt de bezoekers bij de eerste tegenprik op voorsprong.
57
 Gele kaart voor Kenny Thompson
Kenny Thompson wordt geboekt.
60
 Gele kaart voor Joeri Dequevy
Ook Dequevy gaat op de bon voor spelbederf.
62
Vervangen Miguel Dachelet
Ingevallen Teddy Chevalier

Kalezic gooit Chevalier in de strijd.
68
Bij Essevee gaat het van kwaad naar erger. Niemand lijkt de thuisploeg op sleeptouw te kunnen nemen.