Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Sporting Lokeren (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

De Oost-Vlaamse derby tussen AA Gent en Lokeren staat zaterdag al om 18 uur op het programma. Bij de thuisploeg komt de achttienjarige Hannes Van Der Bruggen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Melli , Thijs Bernd, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Baric Mario, Arzo César, Coulibaly Elimane, Van der Bruggen Hannes, Rafinha , Brüls Christian.
Sporting Lokeren: Copa Boubacar, De Roover Sepp, Taravel Jérémy, Overmeire Killian, Persoons Koen, Harbaoui Hamdi, Leko Ivan, De Ceulaer Benjamin, Gueye Ibrahima, De Bock Laurens, De Pauw Nill.
1
Lokeren gaat meteen richting Gents doel en daar botsen aanvoerder Arzo en doelman Jorgacevic tegen elkaar. Beide spelers blijven op de grond liggen en hebben verzorging nodig.
1
De supporters zijn klaar voor de derby, de spelers ook. In een behoorlijk gevuld Jules Ottenstadion fluit ref Delacour de wedstrijd dan ook op gang.
2
Het spel kan hervat worden en Persoons trapt sportief de bal buiten.
4
AA Gent begint rustig aan de wedstrijd en de laatste pass bereikt Brüls. Die haalt meteen uit, maar zijn schot gaat naast.
5

Goal
Doelpunt van Jesper Jørgensen (Onbekend Onbekend)
Copa verliest de bal aan de voet en daar is de Deen om het werk af te werken.
7
De thuisploeg is overtuigend aan de derby begonnen. Lokeren kan de bal niet lang bijhouden, nu verliest De Ceulaer het duel met El Ghanassy.
8
El Ghanassy steekt de bal door naar Van Der Bruggen, maar kon er net niet aan.
11
Lokeren komt er voor het eerst goed uit. Harbaoui probeert de voorzet van De Roover richting doel te koppen, maar de bal gaat naast.
14
De Buffalo's weten duidelijk wat hun taak is, de bal in de ploeg houden en afwachten om te prikken.
16
Van Der Bruggen schiet richting doel, Coulibaly houdt de bal enkele meters verder tegen om die zeker in doel te leggen, maar hij verliest de bal.
18
Vrije trap voor de thuisploeg na een fout op Baric. Arzo trapt, de bal vindt het hoofd van Coulibaly, maar de Senegalees doet er verder niets mee.
20
Lokeren komt nog eens op de helft van AA Gent. El Ghanassy komt mee verdedigen en brengt de bal tot de Gentse goalie.
21
Bijna de 2-0. El Ghanassy brengt de bal voor doel, Coulibaly staat aan de tweede paal en kopt, maar de bal gaat niet binnen.
23
Daar is De Ceulaer opnieuw met een dreiging. Die probeert de bal scherp in de hoek te werken, maar Jorgacevic legt zich goed neer om de bal te pakken.
24
Meteen op de counter is Coulibaly opnieuw gevaarlijk. Zijn schot wordt door Copa buiten gewerkt.
26
Melli legt De Ceulaer net buiten de zestien neer, maar de scheidsrechter ziet er geen fout in.
28
Rafinha kan de bal voorzetten, Van Der Bruggen had de mogelijkheid om te scoren, maar die ziet zijn schot toch ruim over het doel van Lokeren gaan.
30
 Gele kaart voor Jérémy Taravel
Handspel werd door de ref opgemerkt.
31
De Pauw snelt naar het Gentse doel, legt af naar De Roover, maar Jørgensen werkt de bal buiten.
32
Lokeren wil nu echt wel de aansluitingstreffer maken, maar geraakt tot nu toe niet voorbij de Gentse verdediging.
35
Jorgacevic lijkt precies nog last te hebben van de botsing met ploegmaat Arzo in de eerste minuut. Zal hij in de rust binnen blijven?
38
De wedstrijd sleept zich voort naar de rust. Misschien beginnen de spelers ook al last te krijgen van de kou.
42
Gent begint foutjes te maken en dat kan wel eens afgestraft worden. De bezoekers krijgen eens vaker de bal aan de voet nu.
43

Goal
Doelpunt van Bernd Thijs (Onbekend Onbekend)
Alweer pech voor Copa die twee keer een schot afblokt van El Ghanassy en Coulibaly. Van der Bruggen legt af naar Thijs en die schiet de 2-0 binnen.

Scheidsrechter
Rust
Het zag er lang naar uit dat de thuisploeg met een 1-0-voorsprong de rust zou ingaan, maar daar besliste Thijs anders over. Een verdiende voorsprong voor AA Gent, want Lokeren wist amper kansen te creëren. Als de bezoekers dan richting Jorgacevic gingen, was het nooit een uitgewerkte doelkans. Benieuwd wat we in de tweede helft nog te zien krijgen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede periode is op gang gefloten. Lokeren komt frisser uit de kleedkamer.
46
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Ayanda Patosi

48
AA Gent komt via Brüls naar het Lokerse doel oprukken, dat levert een corner op.
50
Lokeren gaat feller te werk in de duels. Toch kan Gent counteren. El Ghanassy zet voor naar Coulibaly maar die kopt helemaal verkeerd. Wat een misser.
53
 Gele kaart voor Bernd Thijs
Gaat stevig in op Harbaoui.
54
Opnieuw een counter van de thuisploeg. Jorgensen geeft de bal af aan El Ghanassy. Die zet voor naar Coulibaly, maar kopt alweer niet richting doel.
57
Harbaoui rent richting Jorgacevic, maar legt daarbij ook Arzo neer. Weg kans.
61

Goal
Doelpunt van Hamdi Harbaoui (Onbekend Onbekend)
Jorgacevic redde eerst nog, maar krijgt de bal toch binnen.
65
Enorm protest van AA Gent. Melli werd geraakt door de elleboog van Harbaoui en bleef liggen. De ref had niets gezien.
66
De doelpuntenmaker van Lokeren ontsnapt aan rood. De wedstrijd gaat gewoon verder.
67
Lokeren is momenteel de betere ploeg. De Ceulaer schiet tegen de lat.