Volg de match tussen Club Brugge en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Welkom vanuit het Jan Breydelstadion waar de we de topper volgen tussen Club Brugge en Racing Genk.
Club Brugge: Coosemans Colin, Almebäck Michael, Zimling Niki, Vleminckx Bjorn, Dirar Nabil, Vazquez Victor, Donk Ryan, Meunier Thomas, Van Acker Thibaut, De Jonghe Jimmy, Odjidja Vadis.
Racing Genk: Köteles Laszlo, Hyland Khaleem , Tözser Daniel, Vossen Jelle, Vanden Borre Anthony, De Bruyne Kevin, Camus Fabien, Buffel Thomas, Nadson , Nwanganga Kennedy, Pudil Daniel.
00:00
Club Brugge speelde van minuut 2 tot 22 heel sterk en wist daarin te scoren. Genk scoorde in de eerste en de laatste minuut en trof de paal. We mogen dan ook zeggen dat de bezoekers de voorsprong verdienen.
1
Genk, volledig in het wit, heeft deze partij op gang getrapt.
1

Goal
Doelpunt van Kevin De Bruyne (Kennedy Nwanganga)
Genk komt hier wel héél erg snel op voorsprong via De Bruyne. Die onderschept een foute pass van Vazquez, zet een één-twee op met Kennedy, kapt vervolgens Van Acker uit en schiet hoog in doel.
4
Snelle uitbraak van Genk na opnieuw balverlies van Club maar de doorsteekbal is te scherp voor Vossen.
6
Hyland ontzet een voorzet van Dirar bijna in eigen doel.
7
Na die vroege tegengoal gaat Club nu nadrukkelijk op zoek naar een snelle gelijkmaker.
8
Goede vrije trap van Odjidja, Donk komt alleen voor Köteles en verlengt de bal met het hoofd van de doelman kan eenvoudig pakken.
10
Kennedy moet naar de kant voor verzorging aan de onderrug maar komt al snel weer het veld op.
12
Dirar probeert het vanop het halve maantje maar zijn schot gaat over de kruising.
12
Kopkans Camus maar het leer gaat over het doel van Coosemans.
13
Een afstandsschot van Zimling gaat zo'n metertje naast.
14
Odjidja kopt een voorzet van Menunier krachtig over.
16
We kregen een boeiend openingskwartier waarin het spel goed op en neer ging.
17
Odjidja kan van dichtbij proberen maar hij vindt Pudil in zijn weg.
19

Goal
Doelpunt van Ryan Donk (Thomas Meunier)
Club heeft de gelijkmaker beet. Vleminckx gooit ver in, Meunier kopt door en Donk kopt van kortbij binnen.
21
Club houdt de druk aan. Pudil moet een voorzet van Van Acker in hoekschop werken.
22
Oh la, bijna stond Club op 2-1. Odjidja met een pegel vanop zo'n 25 meter maar het leer spat uiteen op de lat.
22
Meunier plaatst de bal net naast de kooi van Köteles.
27
Club Brugge haalt de voet even van het gaspedaal zodat Genk weer wat meer in de match kan komen.
33
De wedstrijd is de voorbije minuten wat stilgevallen, althans wat betreft de kansen.
35
Vanden Borre met een goede actie op de rechterflank maar zijn voorzet wordt weggewerkt.
35
Coosemans zorgt even voor opschudding door een terugspeelbal over zijn voet te laten wippen, gelukkig kan hij zijn foutje snel herstellen.
36
Vossen botst met coach Koster die tegen de grond gaat. De Genk-spits helpt de trainer snel weer overeind.
37
 Gele kaart voor Thomas Buffel
Fout op Almebäck.
40
Een snelle uitbraak van Genk via De Bruyne die de bal in de grote rechthoek tot bij Kennedy legt maar die trapt in het zijnet.
42
Buffel laat een pass over zijn voet botsen, ingooi Club. Buffel is aan een zwakke partij bezig.
43
Bijna komt Genk hier op voorsprong! Tözser gooit de bal voor doel, Kennedy is voor Odjidja bij de bal maar trapt op de paal.
45

Goal
Doelpunt van Khaleem Hyland (Daniel Tözser)
Tözser trapt een hoekschop naar de tweede paal waar Hyland in het dak van het doel voorbij Coosemans kopt.

Scheidsrechter
Rust
Na een boeiende eerste helft, waarin Club Brugge gedurende 20 minuten uitstekend voetbal op de mat bracht, zijn het toch de bezoekers die met een voorsprong de kleedkamer in gaan.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Club Brugge trapt de tweede helft op gang.
46

Goal
Doelpunt van Victor Vazquez (Vadis Odjidja)
Na een hele mooie combinatie maakt Club onmiddellijk na rust gelijk. Odjidja legt de bal tot bij Vazquez die de bal van aan de grote rechthoek heerlijk voorbij Köteles krult.
47
Het spel ligt stil, Vossen en Almebäck liggen na een botsing geblesseerd op de grasmat.
50
Vervangen Michael Almebäck
Ingevallen Jannes Vansteenkiste

Almebäck kan niet verder, Vansteenkiste komt in zijn plaats. Vossen komt wel weer het veld op.
52
Köteles heeft een geweldige reflex nodig om een kopbal van Vleminckx over zijn doel te duwen.
53
Camus knalt vanop zo'n 35 meter maar net over de kooi van Coosemans.
55
Club Brugge is opnieuw heel sterk uit de kleedkamer gekomen, nu dwingen ze een corner af.
56
De thuisploeg kan vooral voor gevaar zorgen vanop de rechterflank met Dirar.
59
Vanden Borre bedient Vossen in de zestien. Vossen knalt op doel maar op Coosemans.
60
Vanden Borre gaat in de fout, Hyland herstelt maar moet een hoekschop toestaan.
61

Goal
Doelpunt van Thomas Meunier (Nabil Dirar )
Dirar haalt de achterlijn en speelt perfect op Meunier die droog binnenknalt.
63
Vrije trap voor Club net buiten de zestien. Köteles heeft een prima redding in huis op het schot van Odjidja.
67

Goal
Doelpunt van Nabil Dirar (Onbekend Onbekend)
Club verrast Vanden Borre door een snelle vrije trap te nemen. Dirar wordt weggestuurd en tikt perfect voorbij Köteles in de verste hoek binnen.
69
Mooie combinatie tussen Vleminckx en Meunier, die laatste knalt op de vuisten van Köteles.
70
Bijna kon Donk zijn voet tegen een voorzet zetten, dat had de 5-2 kunnen zijn.
71
Club Brugge speelt een puike tweede helft, de thuissupporters maken er een feestje van.
71

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Fabien Camus)
Camus mag doorgaan langs de linkerkant en zet perfect voor tot bij Vossen die in één tijd binnen tikt.
71
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Ndabashinze Dugary

73
Net op een moment dat Club Brugge 2 goals voor staat en de match volledig in handen heeft, kan Genk de aansluitingstreffer scoren.
76
Vazquez weet Donk te bereiken met een vrije trap maar die kopt hard naast.
77

Goal
Doelpunt van Kevin De Bruyne (Onbekend Onbekend)
Wat een topper! Kevin De Bruyne weer met een schitterende actie. Hij kapt van Acker opnieuw uit en trapt de gelijkmaker hoog in het doel.
77
Vervangen Nabil Dirar
Ingevallen Lior Refaelov

80
Club Brugge was zeer sterk bezig, komt 2 doelpunten voor en geeft die voorsprong onbegrijpelijk nog uit handen maar het hoeft niet te verbazen indien hier nog goals zouden vallen.