Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Regenboogstadion
Essevee en Cercle delen de punten in mager duel
Tomas Taecke

Zulte Waregem is in eigen huis opnieuw niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel. Cercle kwam voor de pauze gevleid op voorsprong en Essevee kon na de gelijkmaker het veldoverwicht niet omzetten in een winnende treffer.

Zulte Waregem en Cercle Brugge hielden het aan de Gaverbeek op een billijk gelijkspel. De eerste helft was beneden alle niveau, toch stond groen-zwart halfweg enigszins verrassend op voorsprong. Na de pauze maakte Essevee meteen gelijk. Cercle doorstond een dol kwartier van de thuisploeg en nam nadien genoegen met een puntendeling.

Zwak tegen zwak

In de beginfase werd er voornamelijk op de helft van de bezoekers gevoetbald. Cercle liet het in de duels afweten en kon zijn geliefkoosde spelletje daardoor niet op de mat brengen.
Bij Essevee was Rossini de bedrijvigste man. Tot tweemaal toe kon hij op voorzet van De Fauw net niet genoeg richting geven aan zijn kopbal om Zulte Waregem vroeg op voorsprong te brengen.

Na getwijfel bij doelman Muyters kreeg ook Cercle zijn eerste kans. Halfweg de eerste helft kon Van Eenoo van dichtbij afdrukken, maar de Waregemse doelman zette zijn fout goed recht en weerde de poging in hoekschop.
Op het halfuur moest de thuisdoelman zich opnieuw onderscheiden. Een afgeweken bal van Neto dreigde onder de lat binnen te vallen maar Muyters stak er net op tijd een hand tussen.

Zulte Waregem stapelde de slechte passes op en Cercle kwam gaandeweg in de wedstrijd. Vlak voor rust opende Iachtchouk bij de eerste goede combinatie van de bezoekers de score. De bal belandde bij Vetokele die mooi verlengde tot bij Iachtchouk. De Oekraïner nam de bal meteen op de slof en liet Muyters geen kans (0-1).

Zulte Waregem voetbalt twintig minuten

Na de pauze zocht het merendeel van de toeschouwers zijn plek op de tribune terwijl Essevee de bordjes in evenwicht bracht. Delaplace kreeg het leer voor de voet aan de rand van de zestien meter en twijfelde niet. Verbist kon niet voorkomen dat de bal in de rechterbovenhoek verdween (1-1).

Even later verzuimde Rossini een niet te missen kans. Serwy stak het ganse speelveld over en bediende na samenspel met Sivakov de spits. Rossini kon vrij binnenleggen vanop twee meter maar besloot onbegrijpelijk naast. Na de gelijkmaker stond er maar één ploeg op het veld. Cercle werd onder de voet gelopen en hapte tevergeefs naar adem. Het getreuzel van doelman Verbist gaf ook aan dat Cercle met een punt vrede leek te nemen.

Uit het niets verscheen Neto tien minuten voor tijd alleen voor doelman Wuyters, maar de keeper weerde de zwakke poging van de middenvelder keurig. Ook Rossini kreeg nog een kans voor de thuisploeg maar hij kopte naast.

Zulte Waregem leek niet meer in staat het goede begin van de tweede helft verder vorm te geven en bleef uiteindelijk steken op een magere puntendeling. Al bij al een terechte uitslag: Essevee bracht maar twintig minuten goede voetbal en maakte daarmee geen aanspraak op de volle buit.