Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem komt niet tot scoren tegen zwak STVV
Jim Bogaert

Zulte Waregem is vanavond alweer niet verder gekomen dan een troosteloos gelijkspel. Na een slaapverwekkende eerste helft domineerde de thuisploeg voortdurend. Alleen een doelpunt ontbrak. Het bleef 0-0.

Sint-Truiden zette Essevee meteen goed vast, waardoor het zoeken was naar een gaatje in de Truiense muur. De bezoekers speculeerden voortdurend op de counter en wachtten geduldig op dat ene foutje. Kalezic vond geen oplossing op het stugge countervoetbal van de Kanaries, wat resulteerde in een eerste helft met slaapverwekkend degradatievoetbal zonder ook maar een kans.

Maréval

Kalezic sleutelde aan zijn elftal en bracht de meer aanvallende Matton voor Serwy. Rémy Maréval schoof een rij op naar het middenveld. Een tactische zet die leek te werken. Jens Naessens mocht meteen twee keer uithalen en Maazou kopte na een schitterende actie van invaller Matton tegen de deklat. Zulte Waregem bleef komen en voetbalde kans na kans bijeen.

Het was pompen of verzuipen bij de Kanaries die risicoloos afbraakvoetbal op de mat brachten. Maréval heerste op het middenveld en zette aanval na aanval op. Het bevrijdende doelpunt bleef echter uit. Alweer geen overwinning dus voor een - in de tweede helft - nochtans sterk spelend Zulte Waregem.