Volg de match tussen Cercle Brugge en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Veselinovic, Czvitkovics en Van Hout zijn de nieuwe namen die in Beerschot niet op een basisplaats konden rekenen. Oussalah is geschorst, Keet is opnieuw invallersdoelman en Chavarria verhuist naar de bank. Bij Cercle zijn de twijfelgevallen Cornelis en Reis speelklaar geraakt. Verder zijn er geen verrassingen in de basiself van Bob Peeters.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Iachtchouk Oleg, Rudy , Neto Renato , Vidarsson Arnar, Reis Nuno, Vetokele Igor , Van Eenoo Lukas, Cornelis Hans, Mertens Gregory.
Kortrijk: Van Hout Kristof, Martin Baptiste, Gershon Rami, Joseph-Monrose Steeven, Pavlovic Nebosja, Veselinovic Dalibor , Nfor Ernest, De Mets Gertjan, Capon Brecht, Zukanovic Ervin , Czvitkovics PĆ©ter .
1
Kortrijk dwingt via Monrose een eerste hoekschop af.
4
Pavlovic stelt Verbist een eerste keer op de proef vanop afstand. In drie minuten tijd kregen de bezoekers al evenveel hoekschoppen. Zukanovic kan laag inkoppen, Reis redt de bal aan de tweede paal op de lijn.
7
Ook Cercle steekt zijn neus een eerste keer aan het venster. Van Eenoo kraakt zijn schot, de bal waait ver naast.
8
De streekderby kent een bitsig wedstrijdbegin. Colemonts mag zich aan een lastige wedstrijd verwachten.
11
Een verre inworp van Cornelis waait over tot bij Iachtchouk. Capon kan zijn schot nog net afblokken.
12
 Gele kaart voor Brecht Capon
Capon gaat tot tweemaal toe stevig door en krijgt voor zijn tweede overtreding een geel karton.
14
Zukanovic kan zijn kopbal geen richting geven.
17
Evens kapt Czvitkovics knap uit en probeert het van ver met rechts. Zijn zwakke poging belandt enkele meters over het doel van Van Hout.
21

Goal
Doelpunt van Dalibor Veselinovic (Onbekend Onbekend)
De bezoekers komen op voorsprong via Veselinovic. De Mets kopt mooi terug op de aanvaller die niet twijfelt en binnentrapt.
22
Voorafgaand aan het tegendoelpunt gaf Cercle via Cornelis domweg een hoekschop weg.
23
Evens vindt Neto, die vrij kan inkoppen maar de bal naast het doel plaatst.
27
Mertens kan intrappen vanop elf meter maar mist zijn schot half, waardoor Van Hout de bal eenvoudig kan oprapen.
33
Evens klimt hoger dan iedereen op inworp van Cornelis, maar andermaal is de kopbal te zwak om Van Hout te verontrusten.
40
Cercle komt er nog eens uit via Neto, maar Van Hout staat op de goeie plaats om zijn lage voorzet te onderscheppen.
44
Kortrijk begint al vroeg met het rekken van de tijd.
45
Reuzekans voor Oleg Iachtchouk net voor de pauze. De middenvelder omspeelt de Kortrijkse verdediging maar vergeet van dichtbij af te drukken.

Scheidsrechter
Rust
Een volwassen KVK staat bij de rust 0-1 voor op bezoek bij een matig Cercle. Veselinovic zette de bezoekers na 20 minuten op voorsprong. Vlak voor de pauze miste Iachtchouk de grootste kans voor Cercle.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Beide ploegen verschijnen ongewijzigd aan de aftrap van de tweede helft. Cercle moet uit een ander vaatje tappen wil het de nederlaag voorkomen.
47

Goal
Doelpunt van Nebojsa Pavlovic (Onbekend Onbekend)
Pavlovic is het snelst bij een bal die op hoekschop voor de doelmond van Verbist blijft hangen.
50
 Gele kaart voor Dalibor Veselinovic
De maker van het eerste doelpunt wordt geboekt wegens een schwalbe.
54
 Gele kaart voor Renato Neto
Neto krijgt geel na een te late tackle op N'For.
55
Ook Cercle dreigt op hoekschop. Neto kan koppen maar andermaal is de poging te zwak om Van Hout aan het werk te zetten.
57
 Gele kaart voor Hans Cornelis
Cornelis komt veel te laat en gaat ook op de bon.
58
Vervangen Carlos Wilson Cachicote da Rocha
Ingevallen Yang Wang

Een zwakke Rudy wordt vervangen door Wang.
60
Van Eenoo plaatst een vrijschop in de armen van Van Hout.
63
De geblesseerde Van Hout wordt op de korrel genomen door het thuispubliek.
64
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Kevin Janssens

Janssens moet het tij proberen te keren voor Cercle.
66
Vetokele en Neto lopen elkaar in de weg waardoor geen van beiden een poging kan ondernemen.
71
Een slap schot van Veselinovic dwarrelt voorlangs.
73
Vervangen Hans Cornelis
Ingevallen Kristof D'Haene

Peeters haalt een verdediger naar de kant.
74
Van Hout moet een kwartier voor tijd voor het eerst plat op een schot van Janssens.
75
Vervangen PĆ©ter Czvitkovics
Ingevallen Brecht Dejaegere

Dejaegere komt erin voor Czvitkovics
78
Iachtchouk treft de paal voor Cercle. Groen-zwart krijgt eindelijk een kans op de aansluitingstreffer.
83

Goal
Doelpunt van Igor Vetokele (Onbekend Onbekend)
Vetokele trapt in de kluts de aansluitingstreffer tegen de touwen.
84
 Gele kaart voor Kevin Janssens
Janssens krijgt geel en een stevige uitbrander van Evens.
88
Vetokele kopt vanop twee meter de harde voorzet van Iachtchouk naast Van Hout maar ook naast de goal. Kortrijk heeft de punten nog niet op het droge.
90
Van Hout redt op prachtige wijze de poging van de doorgebroken Vetokele. Een unieke kans op de gelijkmaker voor Cercle.