Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Volg de match tussen Standard en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Standard – AA Gent sluit de zestiende speeldag af. Het zal een pittig duel worden tussen de twee ploegen in vorm. Beide pakten dertien op vijftien uit hun laatste vijf matchen. AA Gent staat tweede met vier punten meer dan Standard.
Standard: Bolat Sinan, Goreux Réginal, Felipe Trevizans, Tchite Mohammed, Cyriac Gohi Bi, Pocognoli Sebastien, Seijas Luis Manuel, Vainqueur William, Kanu , Van Damme Jelle, Mujangi Bia Geoffrey.
AA Gent: Boeckx Frank, Melli , Smolders Tim, Thijs Bernd, Jørgensen Jesper, Arzo César, Mboyo Ilombé, Baric Mario, Skarabot Matija, Brüls Christian, Ljubijankic Zlatan.
1
Standard is solidair met de werknemers van Arcelor Mittal die hun baan dreigen te verliezen door afslankingen. Met vijf minuten vertraging fluit Boucaut dan toch de match op gang.
2
AA Gent kiest meteen voor de aanval, maar Ljubijankic zag ploegmaat Mboyo niet aan de eerste paal. Standard countert meteen, maar Cyriac besluit maar net naast het doel van Boeckx. De toon is gezet.
5
Het tempo zit behoorlijk goed en beide ploegen laten zien dat ze willen voetballen. Hier zullen gegarandeerd doelpunten vallen.
8
Smolders tikt door naar Skarabot die op zijn beurt de bal voor de voeten van Brüls legt, maar zijn schot gaat behoorlijk naast. Nu opnieuw Standard via Tchité.
9
Vervangen Geoffrey Mujangi Bia
Ingevallen Paul José Mpoku

Vroege wissel bij Standard. Bia liep een verrekking op.
13
Het gaat er nu toch iets rustiger aan toe. Het blijft aftasten en zoeken naar de gaten.
18
Tchité drukt af richting doel, maar zijn schot wordt door de Gentse verdediging gekraakt. Nu opnieuw een actie van de bezoekers.
20
Het spel gaat goed op en neer, maar de verdedigers van beide ploegen voeren hun taken goed uit.
23
Knappe kans voor AA Gent. Mboyo legt af voor Jorgensen die met een afstandsschot Bolat aan het werk zet.
23
De thuisploeg ontsnapt aan een strafschop wanneer Goreux de bal met zijn arm tegenhoudt.
26
Hoekschop voor de Rouches. Seijas brengt de bal voor doel, maar Boeckx is bij de les om de kopbal van Kanu op te vangen.
30
AA Gent begint beter te combineren wat ook voor kansen begint te zorgen. Smolders wil de openingstreffer voor de rust in doel werken, maar zijn schot was iets te zwak.
32
Seijas nu met de ultieme kans om de score te openen. Hij knalt keihard naar het Gentse doel, maar daar staat Boeckx om het gevaar te weren.
35
Nog tien minuten voor de koffiepauze. Aanvallend voetbal is van de partij, maar de doelpunten blijven uit. Komt daar verandering in?
40
Seijas haalt nog eens van ver uit, maar zijn schot ging naast. Nu een vrije trap voor AA Gent.
41
Een ingestudeerd nummertje tussen Thijs, Jorgensen en Bruls, maar de bal gaat verloren.
44
Tchité haalt nog eens van ver uit, maar Boeckx houdt zijn netten leeg. We krijgen drie minuten extra.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft was aangenaam om te volgen, beide ploegen gingen voor de openingstreffer, maar die bleef voorlopig uit. Zowel Standard als AA Gent weten nochtans genoeg kansen te creëren. Zullen beide clubs in de tweede periode efficiënter zijn?

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Standard trapt de tweede helft op gang.
48
De druk van de eerste periode is nu toch wat zoek in de beginfase van de tweede helft.
50
Nu toch even de thuisploeg die voor wat gevaar zorgt. De vrije trap van Pocognoli wordt in hoekschop gewerkt, maar die levert niets op.
53
Cyriac haalt knap uit en Boeckx redt met een duikbeweging.
54
De duels worden nu toch iets pittiger. Mpoku haalt Brüls onderuit en dat levert een vrije trap op. Ook die kans wordt niet benut en het blijft 0-0.
58
Mboyo had de openingstreffer aan de voet, maar hij wacht te lang om de bal voorbij Bolat te tikken.
62
Brüls knalt op zijn beurt de bal keihard tegen de lat. Wie weet als eerste te scoren? Er hangt nu echt een doelpunt in de lucht.
62
Nog eens Tchité die komt dreigen, maar zijn schot was makkelijk tegen te houden voor de Gentse goalie.
66
Boeckx keept een sterke wedstrijd. Nu weet hij het schot van Seijas uit zijn doel te houden.
70
Nog twintig minuten te spelen, maar nog steeds geen doelpunten. Zal ook deze zondagmatch zonder goals eindigen?
75
Vervangen Ilombé Mboyo
Ingevallen Yassine El Ghanassy

76
El Ghanassy staat nog maar net op het veld of hij versiert al meteen een vrije trap. Het is tijd voor een nieuw nummertje van het Gentse trio Thijs, Brüls en Jorgensen.