Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Lierse SK en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Lierse kon voor de winterstop wat afstand nemen van de degradatieplaatsen, maar zit nog steeds in puntennood. Zaterdag krijgt het voormalig trainer Sollied op bezoek. AA Gent staat momenteel op een knappe tweede plaats.
Lierse SK: Kawashima Eiji, De Wree Kris, Elgabas Mohamed , Bidaoui Soufiane, Claasen Daylon, Frans Frederik, Gaxa Siboniso, Wils Thomas , Saïdi Karim, Davids Lance, Maric Milos.
AA Gent: Boeckx Frank, Melli , Smolders Tim, Thijs Bernd, Mboyo Ilombé, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Baric Mario, Arzo César, Wallace Fernando, Ljubijankic Zlatan.
1
De wedstrijd wordt door arbiter Bourdouxhe op gang gefloten. Beide teams lijken er veel zin in te hebben.
2
Het eerste gevaar komt van de thuisploeg. Bidaoui kan uithalen, maar zijn schot gaat over het doel van Boeckx.
5
Lierse start gretig aan de partij, maar het is opletten voor de tegenaanval van AA Gent. Thijs vindt knap Smolders, maar Kawashima gaat goed neer voor het lage schot van de middenvelder.
7
Jorgensen stuurt de bal naar Mboyo, maar De Wree haalt Petit Pelé neer. De daaropvolgende vrije trap wordt door de thuisdoelman in hoekschop gebokst.
10
Beide ploegen weten goed te combineren, maar de bezoekers lijken toch iets gevaarlijker te worden.
14
Nieuwe vrije trap voor de Buffalo's nadat Frans Jorgensen op de grasmat legt.
15
Wallace trapt keihard, maar in de armen van Kawashima. Lierse is in de tegenaanval dicht bij de openingstreffer, maar het schot van Claasen gaat alsnog naast.
19
Lierse weet kansen te creëren, maar de afwerking is ver zoek. Het wordt voor de thuisploeg opletten dat het niet het deksel op de neus krijgt.
21
De match gaat goed over en weer, nu is AA Gent dicht bij de openingstreffer. Mboyo heeft maar binnen te trappen, maar besluit alsnog op de Japanse doelman.
26

Goal
Doelpunt van Karim Saïdi (Onbekend Onbekend)
Maric trapt de eerste hoekschop voor Lierse en die resulteert meteen in een 1-0-voorsprong. Saïdi keek goed de kat uit de boom en wist Boeckx te kloppen aan de tweede paal.
30
Lierse heeft de smaak te pakken en blijft voor de offensieve aanpak kiezen. Het versiert opnieuw een corner en bijna stond de 2-0 op het scorebord, maar Saïdi kopte tegen de paal.
35
AA Gent wil niet met een achterstand naar de kleedkamers trekken, maar voorlopig blijft echt doelgevaar uit van de bezoekers.
42
Opnieuw een vrije trap voor Lierse na een fout van Arzo. Maric trapt, maar het gevaar is snel geweken. Blauw-wit rukt op naar het doel van Kawashima en weet nog een hoekschop uit de brand te slepen.

Scheidsrechter
Rust
Lierse gaat met een verdiende voorsprong de rust in. Na ruim 25 minuten spelen wist Saïdi een leeg plekje voor het doel van Boeckx te vinden. Niet veel later kon de nummer 23 de score verdubbelen, maar hij kopte tegen de paal. AA Gent speelt niet slecht, maar het ontbreekt hen aan efficiëntie.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Als AA Gent voorlopig aan de leiding wil komen, dan heeft het nu nog 45 minuten. Of haalt Lierse die broodnodige driepunter binnen.
47
Elgabas stormt richting Boeckx, het thuispubliek schreeuwt om een strafschop, maar Bourdouxhe heeft niks gezien.
51

Goal
Doelpunt van Tim Smolders (Zlatan Ljubijankic)
Smolders zet de puntjes op de i, AA Gent doet weer mee.
56
 Gele kaart voor Bernd Thijs
Trekt aan het truitje van Bidaoui.
57
Vrije trap voor Lierse. Maric knalt, maar via een Gents hoofd gaat de bal over doel.
60
Vervangen Ilombé Mboyo
Ingevallen Christian Brüls

65
AA Gent jaagt, maar voorlopig blijft de stand gelijk.
70
Elgabas stuit twee keer op Boeckx, hoekschop voor de thuisploeg.
75
De tweede periode heeft beduidend minder te bieden dan de eerste 45 minuten. Beide ploegen gaan wel voor de overwinning, maar minder overtuigend.
83

Goal
Doelpunt van Daylon Claasen (Onbekend Onbekend)
Boeckx weert nog het schot van Yasser, maar Claasen is goed gevolgd om alsnog de 2-1 binnen te trappen.