Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
AA Gent laat leidersplaats opnieuw liggen
Melissa Maes

Lierse wint de partij tegen AA Gent met 2-1. Het kwam in de eerste helft op voorsprong en maakte het in de slotminuten af. Door het verlies laat blauw-wit opnieuw de kans liggen om aan de leiding te komen.

Melissa Maes in Lier

Lierse begon zeer gretig aan de partij, maar na vijf minuten wisten ook de bezoekers aardig mee te voetballen. De teams combineerden goed en het openingsdoelpunt kon aan beide kanten vallen. Het was de thuisploeg die twintig minuten voor de rust mocht juichen.

De spelers van Chris Janssens wisten hun eerste hoekschop van de wedstrijd te versieren en het was meteen prijs. Milos Maric vond Karim Saïdi die onbewaakt aan de tweede paal stond. Frank Boeckx was geklopt en de 1-0 stond op het scorebord.

Niet veel later kon diezelfde Saïdi de score verdubbelen, maar hij kopte de bal tegen de lat. Ook AA Gent wist kansen te creëren, maar het ontbrak de Buffalo’s aan efficiëntie. Het wilde absoluut niet met een achterstand de rust in, maar Eiji Kawashima blokte alles wat op hem afkwam.

Tim Smolders zette na de koffiepauze de scheve situatie al snel recht. Op aangeven van Zlatan Ljubijankic stond het weer gelijk. Lierse liet het kopje niet hangen en bleef offensief spelen. Zo was Maric enkele keren gevaarlijk.

Het was wachten tot de slotminuten om nog een doelpunt te bespeuren. Boeckx weerde eerst nog het schot van Hussein Yasser, maar Daylon Claasen was goed gevolgd om zijn ploeg opnieuw op voorsprong te brengen.

Lierse houdt de drie punten thuis en doet een goede zaak onderaan het klassement. AA Gent kon mits winst voorlopig aan de leiding komen, maar het kon de thuisploeg niet de baas.