Datum: 14/01/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Jan Breydel
Slap Westerlo niet opgewassen tegen overtuigend Cercle
Tomas Taecke
| 0 reacties
Slap Westerlo niet opgewassen tegen overtuigend Cercle
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft de terugronde sterk ingezet. Groen-zwart kwam tegen Westerlo nooit in de problemen en boekt voor het eerst in lange tijd een overtuigende zege.

Tomas Taecke in Brugge

Met De Smet, Reynaldo en Dekelver gooide Westerlo-coach Jan Ceulemans van bij de aftrap drie gewezen Cercle-spelers in de strijd. De vereniging stak na vijf minuten een eerste maal de neus aan het venster. Vanhaemel reageerde attent toen Cornelis van dichtbij zijn kans ging.

Cercle zette de wedstrijd vroeg naar zijn hand en kwam nog voor het kwartier tweemaal dicht bij de openingstreffer. Eerst trapte Iachtchouk na lang aarzelen voorlangs, ook het hard schot van Baldé ging aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn.

Terwijl Westerlo het spel onderging zag trainer Jan Ceulemans ook nog eens Stef Wils uitvallen. Wel ontsnapte hij op het halfuur aan een achterstand toen eerst Vetokele en in de rebound Van Eenoo van dichtbij misten. Vanhaemel onderscheidde zich knap maar Cercle moest op het halfuur altijd op voorsprong staan.

Cercle verdiend op voorsprong halverwege

Tien minuten voor de pauze reageerde Westerlo via Goor. De ouderdomsdeken nam een bal in één tijd op de slof, zijn vluchtschot ging maar net naast. Aan de overzijde viel dan toch de openingsgoal. Baldé werkte een hoekschop van Cornelis over de lijn, Cercle kon in extremis toch met een verdiende voorsprong gaan rusten (1-0). Al kwam Westerlo alsnog bijna op gelijke hoogte: Vidarsson redde een stevige kopbal van Corstjens maar net van de lijn.

Pas op het veld zette Westerlo toch orde op zaken. De Smet zette met een heerlijke lange bal De Petter vrij voor Verbist, die de gelijkmaker niet kon voorkomen (1-1). Een mentale tik voor Cercle, dat één minuut later opgelucht ademhaalde toen Goor van dichtbij de bal in het zijnet lobde. Ondanks de misser van de 38-jarige linkervleugel moest Cercle toch opnieuw beginnen na het uit handen geven van de voorsprong.

Carvalho debuteert met assist

Groen-zwart bleef niet bij de pakken zitten en herstelde even snel de voorsprong. Vetokele plaatste van dichtbij een tweede thuistreffer voorbij Vanhamel (2-1). Met de voorsprong op zak bracht Bob Peeters debutant Carvalho binnen de lijnen. De nieuwkomer liet zich meteen opmerken. Met een mooie steekpass bediende hij Rudy, die de 3-1 aantekende.

Op het uur leek de buit binnen voor groen-zwart. Met een sterke Baldé als speerpunt bleven de Bruggelingen jacht maken op een vierde treffer. Een kwartier voor inrukken brak groen-zwart door de bezoekende defensie. Mutombo was te zelfzuchtig en besloot ondanks twee vrijstaande medemaats op doelman Vanhamel. Aan de overzijde dreigden de Kempenaars nog eens via een ver schot van Ngolok.

De zege kwam niet meer in gevaar voor Cercle, dat de wedstrijd rustig kon uitspelen. Carvalho bleek meteen een waardige vervanger voor Neto en ook de terugkeer van een sterke Baldé stemde het groen-zwarte publiek tevreden. Cercle wint met 3-1 van Westerlo , dat ondanks de inbreng van Reynaldo, Ngolok en De Smet niet kon overtuigen.


 

Herbeleef Cercle Brugge - Westerlo

Vooraf