Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stayen
STVV en Kortrijk scoren niet in zeer flauwe partij
Robby Morren

Twee werkloze doelmannen, geen uitgespeelde doelkansen en veel slordigheden. Dat is de samenvatting van een bijzonder flauwe partij tussen Sint-Truiden en Kortrijk die op een scoreloos gelijkspel eindigde.

Robby Morren in Sint-Truiden

De eerste helft bracht niet veel vreugde voor de voetbalsupporters: Kortrijk kampeerde het eerste halfuur op de helft van STVV maar de thuisploeg behield achterin een goede organisatie zodat echte doelkansen uitbleven. Op één keer na dan toch want Capon trapte al na 8 minuten de bal in het dak van het doel maar scheidsrechter Delacour keurde de goal af wegens -betwistbaar- buitenspel. Kortrijk combineerde goed op het kunstgras maar verder dan enkele hoekschoppen raakte het in de eerste helft niet meer. In het slotkwartier van de eerste helft kon Sint-Truiden wel enkele keren doorzetten langs de flanken maar nooit was de voorzet goed genoeg zodat we vrede moesten nemen met een kopbalpoging van Euvrard, een zwak schot van Schouterden.

Geen beterschap in tweede helft
De scout die Barcelona naar deze wedstrijd stuurde, moet zich toch in de haren hebben gewreven want de tweede helft bracht weinig beterschap. Het spelbeeld bleef hetzelfde met Kortrijk dat het meeste balbezit had maar er geen uitgespeelde kansen uit kon creëren. Met nog 25 minuten te spelen ging Monrose in de zestien over het been van Kotysch maar het was te weinig voor een strafschop.

Sint-Truiden toonde veel inzet en herstelde gaandeweg het evenwicht maar de slordigheden waren talrijk zodat de supporters met de regelmaat van de klok ongenoegen lieten blijken. Met nog twintig minuten te gaan, viel er dan toch een kans uit de lucht voor STVV maar de poging ging naast. Een kwartier voor tijd liet Franky Van der Elst zijn nieuwe aanwinst Dolly Menga debuteren. In de sloftfase kwamen er alsnog enkele mogelijkheden aan beide kanten, zo moest doelman Van Hout een in blessuretijd een vrije trap uit zijn kooi zweven.

De wedstrijd bleef steken op een troosteloze 0-0 met als enige lichtpuntje dat beide ploegen er toch één puntje aan overhouden. Dat maakt dat STVV Westerlo bijbeent in de stand en niet langer alleen laatste staat.