Datum: 19/02/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Bij Anderlecht één opvallende wijziging: Patou krijgt de plaats van Jovanovic. Voor de Congolees zijn eerste basisplaats. Deschacht neemt de plaats van de gekwetste Safari in.
Opstellingen
Anderlecht: Proto Silvio, Deschacht Olivier, Juhasz Roland, Kouyate Cheikhou, Wasilewski Marcin, Kljestan Sacha, Biglia Lucas, Patou Kabangu, Mbokani Dieumerci, Gillet Guillaume, Suarez Matías.
Westerlo: Cools Jens, Corstjens Wouter, Adams Mozes, Farssi Rachid, Goor Bart, Juande , Ngolok Evariste, Yulu-Matondo Jeanvion, Verbauwhede Glenn, Vanthournout Jeroen, Luz Felix.
1
De wedstrijd is begonnen.
3
Anderlecht wil duidelijk Westerlo meteen bij de keel grijpen en heeft zoals verwacht het meeste balbezit.
5
Deschacht en Yulu-Matondo gaan in duel en vallen beiden op de grond. De twee spelers vechten even met de bal waarop Deschacht de fout meekrijgt.
8
Bijna het eerst doelpunt van Anderlecht. Biglia trapt een goede vrije trap in de zestien en Wasilewski kan net niet goed genoeg koppen.
9
Goede kans voor Suarez! Bij balverlies van Vanthournout krijgt Mbokani de bal die een goede pas naar Suarez geeft. Suarez trapt net naast de verste paal.
11
Anderlecht zet zich door in de aanval. De verdediging van Westerlo ondergaat het spel.
12
Patou komt na een heerlijke pas van Mbokani alleen voor Verbauwhede. De aanvaller besluit op de doelman, maar wordt afgevlagd voor buitenspel.
18
Westerlo komt er helemaal niet aan te pas. Geen enkele combinatie van hen komt eruit.
19
Juhasz liet zich ringeloren door Yulu-Matondo. De Congolees komt voor Proto te staan maar schiet roekeloos over.
21
 Gele kaart voor Evariste Ngolok
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Ngolok. Hij doet een gevaarlijke tackle langs achter, Suarez is het slachtoffer.
24
Westerlo eist het spel wat meer naar zich toe. Paars-Wit heeft nog steeds het meeste balbezit, maar de combinaties komen er niet meer uit.
26
Mbokani troeft bij een voorzet van Gillet Verbauwhede af. De Congolese aanvaller kopt de bal net naast de goal.
27
Duur balverlies van Ngolok. Mbokani neemt de bal af en kan hem na een klein onderonsje met Ngolok niet goed voor doel zetten.
30
Suarez trapt uit het niets van ver naar het doel van Verbauwhede. De doelman kan de bal mooi uit de winkelhaak slaan.
33
Westerlo kan uit de counter tegenprikken. Cools levert een mooie voorzet af naar Yulu-Matondo die de te hoge voorzet naast besluit.
36
Door slechte communicatie tussen Kljestan en Wasilewski krijgt Goor de bal in zijn voeten. Hij komt helemaal alleen voor Proto te staan maar besluit zwak op de doelman.
41
Na een uittrap van Proto kon Mbokani het luchtduel winnen en de bal naar Patou koppen. Die kreeg de kans op het doelpunt maar Corstjens kon erger voorkomen.
42
Op de daaropvolgende hoekschop wint Juhasz het luchtduel. Hij kopt naar doel en Verbauwhede kan de bal net uit doel slaan.
45
Biglia schiet een vrije trap goed over de muur. De bal is echter veel te centraal geplaatst en Verbauwhede kon de bal met een goede save wegwerken.
45
Patou krijgt veel tijd van de verdediging van Westerlo. Hij schiet met zijn linkerbeen op doel waarop Verbauwhede met een goede redding voor de dag komt.


Scheidsrechter
Rust
Anderlecht was de eerste tien minuten goed begonnen, maar werd daarna in slaap gewiegd door Westerlo. De mannen van Jan Ceulemans kon af en toe tegenprikken maar echt gevaar kwam er niet uit. Anderlecht zal in de tweede helft toch beter voor de dag moeten komen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft.
48
Anderlecht lijkt op het elan van de eerste helft voort te spelen. Gillet laat dit zien door de bal ver over te schieten. Hier kon meer mee gedaan worden.
53
Een mooie aanval van Anderlecht. Na samenspel tussen Mbokani en Kljestan kan die de bal aan Suarez geven, maar die trapt op de paal.
55

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Matías Suarez)
Doelpunt van Mbokani. Na een mooie assist van Suarez kan Mbokani zich helemaal alleen doorzetten en komt hij voor doel te staan. Hij trapt goed voorbij Verbauwhede.
56
Jan Ceulemans zit er maar teleurgesteld bij op de bank. Bij zichzelf denkt hij waarschijnlijk dat Westerlo dit tegendoelpunt toch niet verdiende.
58
Vervangen Ibrahima Sidibé
Ingevallen Felix Luz


64
Vervangen Juande
Ingevallen Ellinton Antonio Costa Morais

Jan Ceulemans grijpt in en vervangt de teleurstellende Juande
65
Patou krijgt de bal ineens in de voeten. Hij dribbelt Ngolok mooi uit en legt de bal af aan Suarez. Die dribbelt Corstjens en krijgt de bal net niet in doel, Corstjens greep net in.
66
 Gele kaart voor Roland Juhasz
Juhasz trok bij het doelpunt zijn truitje uit en vraagt dus om een gele kaart. Had Juhasz niet gezegd dat hij net geen gele kaart wou pakken?
66

Goal
Doelpunt van Roland Juhasz (Lucas Biglia)
Op de daaropvolgende cornerr torent Juhasz boven iedereen uit. Hij kopt de bal mooi binnen.
67
De verdediging van Westerlo lijkt verslagen. Mbokani kan de bal helemaal alleen over het doel van Verbauwhede schieten. Westerlo zal moeten oppassen voor een pandoering.
68
Vervangen Guillaume Gillet
Ingevallen Milan Jovanovic

Jovanovic vervangt de bleke Gillet
69
Westerlo kan toch tegenprikken. Lilliu zet de bal voor, maar Yulu-Matondo staat te slapen en de kans is verkeken.
72
Vervangen Roland Juhasz
Ingevallen Denis Odoi

Juhasz wordt onder luid applaus vervangen door Odoi.
75
Mbokani kan na een mooie pas van Suarez weer alleen naar Verbauwhede lopen. Hij besluit echter op de doelman.
80
Vervangen Sacha Kljestan
Ingevallen Hugues Bedi Mbenza


81
Yulu-Matondo kon alleen op de doelman afgaan. De assistent vlagt niet maar na een overtreding van Proto begint de assistent zeer merkwaardig te vlaggen voor buitenspel.
86
Nog een kleine kans voor Westerlo. Lilliu zet de bal voor naar de aanstormende Goor. Die moet de bal echter in één tijd op zijn slechte voet nemen en besluit ver naast.
88

Goal
Doelpunt van Felix Luz (Jens Cools)
Felix Luz kan dan toch een eerredder maken. Na een lange voorzet van Cools kopt de Duitser de bal voorbij Proto.
89

Goal
Doelpunt van Milan Jovanovic (Matías Suarez)
Na een mooie counter van Anderlecht tussen de drie aanvallers kan Suarez de bal met een gelukje tot bij Jovanovic brengen. Die schuift de bal voorbij Verbauwhede.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.