Volg de match tussen Beerschot AC en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Met Harbaoui en Fall in de Lokerse spits, proberen de Waaslanders het nu met hoge ballen. Mikulic en Wuytens moeten aan de bak.

Beerschot AC: Pacovski Tomislav, Van Der Heyden Peter, Mikulic Tomislaw, Malul Dor, Wuytens Dries, Porokara Roni, Nyoni Vuzi, Angeli Arnor , Öztürk Alpaslan, MacDonald Sherjill, Dayan Roy.
Sporting Lokeren: Copa Boubacar, Galitsios Giorgos, Gueye Ibrahima, Taravel Jérémy, De Bock Laurens, Persoons Koen, Overmeire Killian, Leko Ivan, De Ceulaer Benjamin, De Pauw Nill, Harbaoui Hamdi.
1
De wedstrijd begint met een minuut stilte, ter nagedachtenis van de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland.
5
Op een hoekschop kon Mikulic bijna scoren. Gelukkig voor Lokeren stond Ivan Leko goed opgesteld aan de eerste paal. De Kroaat kon de bal makkelijk wegwerken.
8
Ook Lokeren kan dreigen op stilstaande fase: Taravel kan vrij koppen, maar de bal belandt in de handen van Pacovski.
10
Beerschot neemt het heft in handen. Na een goed schot van MacDonald, krijgt het nu twee corners kort na elkaar.
11
Nyoni neemt de bal aan op de borst en schiet de bal gekruist voorlangs. Peter Maes schudt zijn manschappen wakker.
17
Een doelpunt van Taravel wordt voor offside afgekeurd. Op een vrije trap van Leko kwam hij voor Pacovski en kopte de bal binnen. Maar het Lokerse feest gaat dus niet door.
20
Op de andere velden staan zowel Genk als Kortrijk op achterstand. Zouden de Lokeren-spelers dit al door hebben gekregen?
23
Lokeren heeft de wedstrijd overgenomen, zonder verder gevaar te creëren.
25
Op een hoekschop van Ivan Leko kan Persoons koppen. De bal gaat maar net over.
26
Galitsios zet de bal goed voor vanop rechts, maar Harbaoui verschijnt te laat in de zestienmeter om er iets mee te doen.
28
De 28ste minuut begint en het vooraf aangekondigde applaus wordt stevig ingezet. Een mooi eerbetoon aan de slachtoffers van het tragische ongeluk in Sierre.
30
Beerschot geeft veel vrije trappen weg rond het zestienmetergebied. Met iemand als Leko achter de bal dreigt er steevast gevaar.
32
 Gele kaart voor Peter Van Der Heyden
Opeenvolging van fouten. Ditmaal obstructie van Galitsios.
34
Porokara verschijnt opeens voor Copa, maar Laurens De Bock keert schitterend terug. Met een mooie tackle haalt hij de bal uit de voeten van de Fin.
35
De Pauw kan koppen, maar Pacovski redt. Aan de overkant krijgt Dayan een mooie schietkans, maar hij kan de bal niet kadreren.
36
Van der Heyden moet opletten voor een rode kaart. Hij heeft net een gele kaart gekregen voor een opeenvolging van fouten. Nu haalt hij Galitsios opnieuw neer, maar Virant reageert niet.
39
Porokara brengt zichzelf in schietpositie, maar opnieuw brengt De Bock redding.
40
 Rode kaart voor Peter Van Der Heyden
Zoals eerder aangegeven, speelde Van der Heyden al de hele wedstrijd met vuur. Nu gaat hij met twee voeten vooruit in duel en de logische rode kaart volgt.
43
Lokeren speelt nu tegen tien man van Beerschot. Gaat Peter Maes nu aanvallender spelen? Of zullen de mannen van Maes blijven rekenen op de snelle omschakeling?
44
Beerschot schakelt over naar een 4-4-1. Mathijssen hoopt om de rust te halen met een gelijke stand.

Scheidsrechter
Rust
Vlak voor rust kon Beerschot het openingsdoelpunt scoren via MacDonald. Deze goal kunnen we onverdiend noemen, aangezien de wedstrijd de hele eerste helft gelijkopgaand was. Na de rode kaart van Van der Heyden drukte Lokeren door, maar het was Beerschot dat kon scoren. Peter Maes zal zijn stem ongetwijfeld verheffen tijdens de rust, want Lokeren moet winnen om nog kans te maken op Play Off 1.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45

Goal
Doelpunt van Sherjill MacDonald (Onbekend Onbekend)
Na een inschattingsfout in de Lokerse verdediging, kan MacDonald alleen op Copa af en schiet de bal met rechts beheerst binnen.
46
Vervangen Roy Dayan
Ingevallen Guillaume François

47
Na een mooie steekbal van Leko op Harbaoui omspeelt de Tunesiër Pacovski. Hij is echter te ver uitgeweken om nog te scoren, waardoor de bal voor de doellijn wordt weggewerkt.
49
Lokeren gaat nadrukkelijk op zoek naar de tegentreffer. Het zet Beerschot vast op de eigen helft en hoopt allicht op een snel doelpunt om het tij alsnog te keren.
50
Beerschot blijft makkelijk overeind en komt op zijn kousevoeten aan de overkant kijken. Angeli zet MacDonald alleen voor Copa, maar de Ivoriaanse doelman reageert snel en is eerste op de bal.
55
Bij Lokeren warmen Mokulu en Patosi op. Gaat Maes snel wisselen?
56
Angeli schiet een vrije trap vanop 25 meter rechtstreeks op doel, waarmee hij Copa niet kan verrassen.
59
Grote kans voor Beerschot: Porokara verschijnt voor Copa, maar zijn poging achter het standbeen mislukt.
60
Aan de overzijde krijgt Lokeren een hoekschop, waaruit het opnieuw scoort. Maar opnieuw wordt een Lokers doelpunt afgekeurd, ditmaal wegens een duwfout van Persoons. Peter Maes reageert woedend.
63
Lokeren dreigt vooral via de rechterkant. Galitsios heeft de bal allicht al tien keer voor doel gebracht, maar voorlopig zonder succes. De Beerschotse defensie staat goed, maar de vraag blijft of de Ratten dit een hele wedstrijd gaan volhouden.
64
Opnieuw Lokerse dreiging: na een snelle tegenstoot brengt De Ceulaer - ja, hij speelt wel degelijk mee - de bal voor. Harbaoui kan koppen, maar de bal hobbelt net naast de paal buiten.
66
 Gele kaart voor Giorgos Gkalitsios
Protesteert tegen tijdrekken van Pacovski.
68
De Pauw breekt uit, maar Angeli houdt de bal tegen met de arm. Virant reageert niet. De Lokeren-spelers reageren woedend.
70

Goal
Doelpunt van Roni Porokara (Guillaume François)
Mooie steekbal van François; Porokara maakt de kans goed af: 2-0. Gaat Lokeren dit nog te boven komen?
73
Vervangen Koen Persoons
Ingevallen Baye Djiby Fall

Peter Maes zet alles op alles en brengt een extra spits in. Meteen het debuut van Fall, die eerder in de bekerwedstrijd tegen Lierse al mocht invallen.
76

Goal
Doelpunt van Baye Djiby Fall (Ivan Leko)
Leko gooit de bal in de zestienmeter; invaller Fall klimt hoger dan de Beerschotse defensie en kopt de bal binnen over de uitgekomen Pacovski. Een gouden debuut voor de Senegalees.
78
Het zag ernaar uit dat Lokeren de fut kwijt was om nog terug te vechten. Tot het tegendoelpunt uit de lucht kwam vallen. Lokeren zoekt nu naar de gelijkmaker. Er volgt nog een spannend slotkwartier.
80
Overmeire probeert het vanop afstand. De bal gaat net naast. Lokeren claimt een hoekschop, maar krijgt die niet.
81
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Benjamin Mokulu

81
 Gele kaart voor Tomislav Pacovski
De doelman rekt al de hele tweede helft tijd. Virant vindt het nu genoeg en trekt een gele kaart.
83
Harbaoui krijgt dé kans op de 2-2, maar kopt de bal net naast. Beerschot staat nu zwaar onder druk.
84
Vervangen Ivan Leko
Ingevallen Ayanda Patosi

85

Goal
Doelpunt van Benjamin De Ceulaer (Baye Djiby Fall)
De onzichtbare Lokerse topschutter scoort de gelijkmaker! Op een hoekschop reageert hij gevat met het hoofd. 2-2 en Lokeren gaat door op zijn elan.
86
Lokeren blijft doordrukken. Op een nieuwe hoekschop kan Fall afdrukken, maar de bal wordt geblokkeerd. Opnieuw een hoekschop.