Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Lokeren en Beerschot spelen gelijk na zinderend slot
Jefrey Van der Straeten

In een zenuwachtige match hebben Beerschot en Lokeren 2-2 gespeeld. De Ratten straften met tien de Lokerse fouten goed af. In de slotfase kon Lokeren nog twee keer scoren. Play Off 1 blijft mogelijk voor Lokeren.

In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide teams enkele goede kansen. Aanvankelijk was het Beerschot dat het heft in handen nam; achereenvolgens konden MacDonald, Mikulic en Nyoni dreigen. Aan de overkant kon Lokeren daar slechts een kopballetje van Taravel tegenover zetten.

In de 17de minuut werd vervolgens een kopbaldoelpunt van diezelfde Taravel terecht afgekeurd wegens buitenspel. Vreemd genoeg putte Lokeren moed uit die actie, want het kwam stilaan beter in de wedstrijd. Met enkele flankveranderingen richting de onvermoeibare rechtsback Galitsios slaagde Lokeren er af en toe in om een gaatje te vinden in de Beerschotse defensie. De voorzetten van de Griek vonden echter te weinig het hoofd van spits Harbaoui.

In de 28ste minuut volgde dan het vooraf aangekondigde applausmoment ter nagedachtenis van de busramp in Zwitserland, waarbij 28 mensen het leven lieten. Het Kiel applaudiseerde een minuut lang; een passend eerbetoon aan de slachtoffers.

De wedstrijd bleef heen en weer kabbelen, met kansen voor De Pauw (Lokeren) en Porokara (Beerschot). Aan de linkerkant had Peter Van der Heyden zijn handen vol aan Galitsios en dat resulteerde na een half uur in een eerst gele kaart. Niet veel later werd Van der Heyden zelfs van het veld gestuurd na een tackle met twee voeten vooruit op Persoons.

Lokeren rook daarop zijn kans en probeerde nog voor de rust een doelpunt te maken. Tegen de gang van het spel in was het echter Beerschot dat de openingstreffer kon scoren: na een fout in de Lokerse verdediging kon MacDonald alleen op Copa afgaan. De flankspeler twijfelde niet en schoot de bal met rechts in de verste hoek binnen: 1-0 en dit was meteen ook de ruststand. Een koude douche voor Lokeren, dat nog een klein kansje maakte op Play Off I.

In de tweede helft ging Lokeren nadrukkelijk op zoek naar een snel tegendoelpunt. Dat kwam er ook, maar net zoals in de eerste helft werd ook nu een Waaslandse treffer afgekeurd, ditmaal wegens een duwfout van Persoons.

Lokeren creëerde aanvankelijk weinig doelrijpe kansen. Beerschot kwam er nog weinig uit, maar iedere keer dat het probeerde het neus aan het venster te steken, was het gevaarlijk. Op die manier viel in de 70ste minuut zelfs de 2-0. Guillaume François zette Porokara prachtig alleen voor Copa en de Fin werkte de kans goed af.

De Waaslanders leken van slag, maar kort daarop kon invaller en debutant Djiby Fall de tegentreffer scoren. Het was het startschot voor een bloedstollend slot, waarin Lokeren ook nog kon gelijkmaken via De Ceulaer. Daarop volgden nog een resem corners en voorzetten, maar uiteindelijk kon Lokeren niet meer scoren.

Met het 2-2 gelijkspel maakt Lokeren nog steeds kans om Play Off 1 te bereiken. Het moet dan wel woensdag winnen van Cercle en hopen dat Genk en Kortrijk verliezen.