Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Regenboogstadion
Mechelen gaat naar huis met lege handen
Andrea Doino

Deze namiddag kreeg Zulte Waregem KV Mechelen over de vloer. Een wedstrijd waar niet veel op het spel stond maar een ideale voorbereiding op PO2 voor beide teams. Het was de thuisploeg die de drie punten wist thuis te houden. Zulte Waregem won met 2-0.

De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Na geklungel in de Mechelse verdediging bracht Chevallier Berrier alleen voor doel met een simpele pass maar zijn poging week af op een verdediger. Zulte Waregem was duidelijk de betere ploeg in de beginfase en na kleine kansen van onder andere Naessens en Leye, kwamen ze na een kwartier verdiend op voorsprong. Na een knappe combinatie tussen Berrier en Chevalier op de rechterflank moest Naessens de 1-0 maar binnentikken. Meteen zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

Op de eerste kans van Mechelen moesten we wachten tot de 25e minuut. De plaatsbal van Gorius ging maar net naast. In de dertigste minuut kon Mechelen-speler Ghomsi voorzetten maar Vandenbergh zijn poging was te centraal.

Op basis van het aantal kansen was de voorsprong verdiend. Mechelen had dan wel meer balbezit maar dat resulteerde nog niet meteen in grote kansen. Na de rust stond er een ander Mechelen op het veld. Ze waren veel gretiger en waren dreigend voor het doel van Bossut, maar echt een uitgespeelde kans creëren lukte net niet voor Malinwa.

Mechelen bleef de druk opvoeren en kreeg enkele goede kansen met Vandenbergh en vooral De Witte die een uitstekende wedstrijd speelde. Zulte Waregem kon er toch nog een paar keer goed uitkomen. Doelpuntenmaker Naessens gaf een schitterende voorzet, maar Chevalier miste onbegrijpelijk voor open doel.

Malinwa verdiende de gelijkmaker maar het was de thuisploeg die de score verdubbelde. Hamalainen eiste de vrije trap op en krulde de bal heerlijk binnen met zijn linker. Renard stond met zijn voeten aan de grond genageld.

De wedstrijd eindigde op 2-0. KV Mechelen verdiende de gelijkmaker maar slaagde er niet in om te scoren.