Volg de match tussen Westerlo en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Westerlo: Verbauwhede Glenn, Cools Jens, De Greef Arnaud, Corstjens Wouter, Delen Jef, Reynaldo , De Petter Steven, Ngolok Evariste, Goor Bart, Sidibé Ibrahima, Dekelver Dieter.
Racing Genk: Bailly Logan, Anele Ngongca, Simaeys Jeroen, Nadson , Tshimanga Derrick, Vanden Borre Anthony, Hyland Khaleem , Camus Fabien, De Bruyne Kevin, Benteke Christian, Limbombe Anthony.
1
Voor aanvang was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de busramp.
1
Westerlo brengt deze partij op gang.
2
De eerste aanval is van de bezoekers: Benteke tot bij De Bruyne maar die zet te zwak voor.
3
Westerlo dwingt al snel een hoekschop af.
3

Goal
Doelpunt van Steven De Petter (Bart Goor)
Goor schildert een hoekschop op het hoofd van De Petter die prima binnenkopt. Een geweldige opsteker voor de thuisploeg.
4

Goal
Doelpunt van Reynaldo dos Santos Silva (Stijn De Smet)
Bij Genk denkt Anele dat het buitenspel is maar de lijnrechter laat doorspelen. De Smet legt de bal goed opzij tot bij Reynaldo die de bal beheerst tegen de netten trapt.
7
Voorzet van Goor maar nu kan Bailly er wel bij.
8
Dit wedstrijdbegin geeft veel vertrouwen Westerlo dat met veel durf en drang naar voor staat te voetballen.
8
Sommige Genk-supporters scanderen 'Franky Vercauteren'.
13
Goede kans voor Genk: Benteke kopt de bal tot bij Camus die een open schietkans op Verbauwhede trapt.
15

Goal
Doelpunt van Bart Goor (Onbekend Onbekend)
Bart Goor zet zich goed door in de zestien tegen Simaeys en krult de bal in de verste hoek binnen. Westerlo speelt hier voorlopig zijn beste wedstrijd van het seizoen.
18
Hoekschop Genk: Hyland kan niet stevig genoeg koppen en Westerlo ontzet de bal.
20
Benteke omspeelt Verbauwhede maar moet te ver uitwijken en weg is de kans.
21
Uitstekende kans voor Genk: De Bruyne zet voor en Barda komt centimeters te kort om de bal binnen te glijden.
23
Een deel van de bezoekende supporters keert de rug naar het veld.
24
Limbombe probeert het van ver maar zijn poging gaat over.
26
Vrije trap voor Genk net buiten de zestien maar Camus krult de bal in de muur.
28
Het ganse stadion applaudisseert op deze 28e minuut voor de slachtoffers van de busramp.
30
Bijna stond het hier 4-0: Goor legt een vrije trap verrassend over de grond tot bij Ngolok die hard op doel knalt. Bailly kan met een snelle reflex een vierde goal verhinderen.
34
Benteke ontvangt de bal in de zestien maar glijdt weg en verliest het duel.
35
Straf beeld hier: Westerlo mag een hoekschop nemen en iedereen bij Genk zakt mee terug in de eigen zestien bij deze 3-0 stand.
37

Goal
Doelpunt van Elyaniv Barda (Fabien Camus)
Camus haalt de achterlijn en zet laag voor tot bij Barda die van vlakbij binnentrapt.
41
Westerlo moet terugplooien, Genk probeert druk te zetten.

Scheidsrechter
Rust
RC Genk begon opnieuw veel te slap aan de wedstrijd en kijkt daardoor tegen een 3-1 achterstand aan bij de rust. Mario Been zal zijn troepen wakker moeten schudden tijdens de pauze.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Genk brengt de tweede helft op gang.
46
Vervangen Khaleem Hyland
Ingevallen Ndabashinze Dugary

De Bruyne gaat mee centraal spelen, Limbombe op links en Dugary op rechts.
47
De bezoekers komen fel uit de kleedkamer en willen duidelijk snel scoren.
51

Goal
Doelpunt van Fabien Camus (Elyaniv Barda)
Camus scoort de aansluitingstreffer na een mooie actie. Hij gooit in tot bij Barda, loopt direct door, krijgt de bal van Barda mee via een hakje en kan dan tussen enkele Westerlo-verdedigers binnentrappen.
55
Genk zet nu veel druk naar voor en houdt veel mensen voor de bal. Voor Westerlo zullen er nog mogelijkheden op de counter komen.
58
Benteke wringt hier de kans op de gelijkmaker de nek om. Hij controleert een goede pass van Limbombe volledig verkeerd.