Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Achter de Kazerne
Batshuayi doet Cyriac en Tchité even vergeten
Fabian Morren

Standard heeft de laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 1-2 gewonnen bij KV Mechelen. Mitshy Batshuayi bezorgde de Rouches de overwinning.

Voor KV Mechelen en Standard stond er niet zo heel veel op het spel meer. Beide teams wisten al vooraf in welke play-off ze zouden terechtkomen. Toch zorgde dat niet voor meer spektakel, integendeel.

Malinwa nam in de aanvangsfase het initiatief, zij het zonder echt grote kansen. Stilaan maar zeker nam Standard de match in handen. Batshuayi was twee keer gevaarlijk, maar het was toch Mechelen dat op voorsprong klom. Een vrije trap van Gorius werd in doel verlengd door David Destorme.

Na rust had Destorme de thuisploeg op rozen kunnen zetten, maar de goed geplaatste kopbal belandde op de paal. Mechelen scoorde niet, Standard deed dat wat later wel. Al hadden de Rouches daar wel wat meeval voor nodig. De bal belandde via de rug van doelman Biebauw in doel.

Echt veel kansen waren er niet in de tweede helft, maar dat was ook niet nodig voor Batshuayi. Hij trapte tien minuten voor tijd de bezoekers zowaar zelfs op voorsprong. Batshuayi die uitgerekend door de blessures van Tchité en Cyriac weer voluit zijn kans krijgt. Standard gaf die voorsprong niet meer uit handen en kan zo met een 6 op 6 richting play-off I.