cluClub Brugge
lieLierse SK
Datum: 21/03/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Jan Breydel
Akpala bezorgt Club opnieuw een zuinige zege.
Akpala bezorgt Club opnieuw een zuinige zege.
Foto: © SC

Club Brugge sluit de reguliere competitie af met een zuinige, maar verdiende overwinning tegen Lierse. Club voetbalde heel wat kansen bij elkaar, maar mocht ook scheidsrechter Delacour, die Sonck net voor de rust uitsloot, bedanken. Kort na de rust scoorde Akpala het enige doelpunt.

Bart Vandenbussche vanuit Brugge.

Club Brugge begon het beste aan de wedstrijd. Het drong Lierse op de eigen helft en voetbalde kans na kans bij elkaar, maar de pogingen van Zimling, Vleminckx en Blondel waren net niet goed genoeg. Aan de andere kant was het vooral uitkijken voor Wesley Sonck. De ex-speler van Club Brugge was de gevaarlijkste man bij Lierse. Eenmaal strandde zijn voorzet op de lat, bij 2 latere pogingen stond Jorgacevic op de juiste plaats.

De grootste kans was echter voor Claasen. Een pass van Hussain door het centrum zette Claasen alleen voor doel. Zijn schot verdween via de hak van Jorgacevic net naast. Op slag van rust mocht Lierse met 10 man verder. Sonck en Marcos gingen naar de bal en bleven beiden na contact liggen, waarna Delacour een rode karton onder de neus van Sonck duwde.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Club Brugge. Een schot van Marcos Camozzato werd in eerste instantie nog gestopt door Kawashima, maar via Vleminckx kwam de bal bij Akpala die het leer simpel in doel kon werken. Match gespeeld, want met 10 man kon Lierse nog weinig brengen. Club Brugge monopoliseerde de bal en dat was het sein voor Herr Daum om Vadis Odjidja wat speelminuten te gunnen. De spelmaker werd onder luid applaus onthaald.

Club Brugge speelde op het einde wel nog met vuur. Een paar minuten voor tijd kon Grncarov vrij uithalen in de 16, maar zijn schot strandde op de deklat. Verder kwam Lierse niet meer, waardoor Club opnieuw met de Daum-score kon uitpakken.

Herbeleef Club Brugge - Lierse SK

Vooraf