Volg de match tussen KAA Gent en Lierse SK live, samen met vele andere supporters.

Trond Sollied heeft moeten puzzelen, Suler heeft hij niet opgenomen in zijn selectie. Bij Lierse start ex-Buffalo Thompson op de bank.
AA Gent: Boeckx Frank, Nahayo Valery Twite, Thijs Bernd, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Baric Mario, Arzo Amposta César, Coulibaly Elimane, Skarabot Matija, Soumahoro Yaya, Conte Ibrahima.
Lierse SK: Kawashima Eiji, Grncarov Boban, El-Gabas Mohamed , Vandooren Gonzague, Da Graca Amaral Felisberto Sebastião, Claasen Daylon, Gaxa Siboniso, Ayew Abdul Ibrahim, Saidi Karim, Maric Milos, Kovacs Peter.
1
Ref van dienst Dierick fluit de wedstrijd op gang.
3
Eerste kleine aanval van AA Gent. De bal van El Ghanassy is ongevaarlijk. De thuisploeg zorgt voor druk, maar nog niet voor gevaar.
4
Na een heftig duel met Grncarov blijft El Ghanassy op het veld liggen. Hij vraagt meteen verzorging. De Buffalo's krijgen een vrije trap.
5
Thijs trapt, maar Kawashima duikt goed in de linkerhoek. Gevaar geweken.
8
Vrije trap voor Lierse. Felisberto trapt, maar de Gentse verdediging laat zich niet misleiden.
10
Beide ploegen vinden maar moeilijk hun spel. Het gras op het middenveld is opgewarmd, nu nog de grassprietjes aan beide doelen.
14
Eerste kans voor Lierse. El Gabas zet voor naar Claasen. Zijn trap blijft voor het Gentse doel hangen. Geen paniek bij Boeckx die zijn ploegmaats tot rust brengt.
15
Meteen op de counter gaat Conte richting Kawashima. De Gent-supporters zagen de bal in het doel verdwijnen, maar in werkelijkheid ging die net naast.
19
 Gele kaart voor Matija Skarabot
Trapt op de enkels van Maric.
20
Lierse speelt goed mee, maar toch is het geen partij die kan boeien.
22
Knappe voorzet van Jorgensen naar El Ghanassy, maar die schat de snelheid van de bal iets te traag in.
25
AA Gent vindt de balcontrole terug. Kan blauw-wit voor het eerste doelpunt van de avond zorgen?
28
 Gele kaart voor Yaya Soumahoro
Een te late tackle op Vandooren.
29
Arzo zit dicht bij zijn eerste doelpunt voor AA Gent, maar de bal wijkt af op Ayew en Kovacs.
32
Boeckx doet gevaarlijk als hij uit zijn doel komt. Hij raakt de bal slecht, waardoor Claasen in balbezit komt. Zijn verre trap gaat ruim naast.
33
Soumahoro zet voor naar Conte, maar Kawashima houdt zijn doel balvrij. Krijgen we nog een doelpunt te zien in de eerste helft?
39

Goal
Doelpunt van César Arzo (Onbekend Onbekend)
Daar is het verdiende eerste doelpunt voor AA Gent. Arzo kopt de hoekschop van El Ghanassy binnen. De eerste voor de Spanjaard.
42
 Rode kaart voor Valery Nahayo
Gaat met twee benen tegelijk door op Kovacs.
43
Bijna rust, maar Lierse krijgt nog een vrije trap. Maric stelt zich klaar achter de bal, maar hij scoort niet tegen zijn ex-ploeg.
44
Een immens fluitconcert in het Jules Ottenstadion. De supporters begrijpen het niet dat hun team nog een volledige helft met tien verder moet.

Scheidsrechter
Rust
Het was veertig minuten wachten, maar dan kwam er toch wat sfeer in het Jules Ottenstadion. Eerst was het vreugde dankzij het doelpunt van Arzo, maar het eindigde in een immens fluitconcert. Nahayo pakte stom een rode kaart. De thuisploeg gaat de kleedkamer in met een 1-0-voorsprong, maar Lierse kan straks profiteren van een man-meer-situatie.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Peter Kovacs
Ingevallen Joeri Dequevy

Ook Lierse brengt de eerste wissel in na de rust.
46
Vervangen Yassine El Ghanassy
Ingevallen Juan Alberto Melli

Melli vervangt na de rust El Ghanassy.
47
Het is weer hard beginnen regenen in Gent. Dat deert Conte niet die meteen de aanval inzet, maar hij trapt naast het doel.
48
Ayew trapt een gevaarlijk balletje richting het Gentse doel. Boeckx gaat neer, maar de bal rolt verder tot net voorbij de laatste paal. Gent komt goed weg.
52
De tweede helft start zoals de eerste. Traag, slechte combinaties en nu nog meer slierpartijen. Al bij al blijft de thuisploeg kleine kansjes creëren ondanks het met een man minder op het veld staat.

57
De thuisploeg versiert nog eens een hoekschop, maar geen enkel Gents hoofd kan de bal raken.
60
We zijn een kwartier ver in de tweede helft, maar echt boeiend voetbalwerk is de revue nog niet gepasseerd.
62
Soumahoro trapt nog eens richting Kawashima, maar de bal heeft geen snelheid.
65
Coulibaly was dicht bij de 2-0 na een hoekschop. Maar de Japanse keeper van Lierse stond goed opgesteld en klemde de kopbal van Couli goed in zijn armen.
66
"Kenny is ne Buffalo", klinkt door het stadion. Thompson is duidelijk nog steeds geliefd bij de thuisploeg.
69
De eerste hoekschop voor de bezoekers. De bal blijft lang in de gevarenzone tot wanneer El-Gabas beslist zijn hoofd tegen de bal te plaatsen. Zijn poging gaat naast.
71
Lierse zet wat meer druk tegen de tien van AA Gent. Momenteel nog zonder doelkansen.
73
Kan de thuisploeg voor de eerste keer dit seizoen de nul houden?
78
Soumahoro ontsnapt aan een tweede gele kaart nadat hij Kawashima onderuit maait.
80
Lierse eist een penalty. Baric sleurt Mathisen mee tegen de grond, maar Dierick geeft niet toe.