gntKAA Gent
lieLierse SK
Datum: 27/08/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent wint spektakelloos duel van Lierse
Melissa Maes
| 0 reacties
AA Gent wint spektakelloos duel van Lierse
Foto: © SC

AA Gent komt voorlopig mee aan de leiding in het klassement. De Buffalo’s wonnen met tien man zuinig van Lierse. Het was absoluut geen aantrekkelijk voetbal, maar ook zo’n matchen passeren weleens de revue.

Melissa Maes vanuit Gent

De eerste helft was absoluut niet aantrekkelijk. Sollied wil altijd met zijn best mogelijke ploeg spelen, maar nu moest de Noorse trainer echt wel puzzelen door het groot aantal geblesseerden. Was dat de reden waarom AA Gent zo moeilijk de weg vond naar het doel van Kawashima?

Lierse speelde aardig mee, maar het ontbrak aan echt uitgespeelde kansen. De foutjes stapelden zich op, net zoals de kaarten. De slotfase van de eerste periode beloofde dan toch nog spannend te worden.

Arzo kopte de hoekschop van El Ghanassy voorbij de doelman van Lierse. Het eerste doelpunt van de verdedigende Spanjaard voor AA Gent. De vreugde was snel voorbij nadat Nahayo stom een rode kaart pakte. De Burundees tackelde Kovacs langs achteren met twee gestrekte benen.

In de tweede helft begon het opnieuw hard te regenen en dat bevorderde het spelniveau niet. De supporters schreeuwden langs beide kanten hun ploeg naar voren, maar tevergeefs. Inspiratieloos liepen de spelers van de ene kant naar de andere kant.

AA Gent durfde niet echt iets te forceren, waardoor Lierse wat meer druk kon bieden tegen de tien van blauw-wit. Boeckx stond sterk te keepen en hielp zo zijn ploeg om voor het eerst dit seizoen de nul te houden.

Herbeleef KAA Gent - Lierse SK

Vooraf