Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk haalt stevig uit tegen STVV
Sam Soetaers

Kortrijk heeft zich weten te herpakken na het verlies van vorige week tegen Standard. Kortrijk won van een moedig Sint-Truiden.

Kortrijk en Sint-Truiden speelden een flauwe eerste helft. Het eerste gevaar kwam er van Bertjens die doelman Van Hout een schitterende save zag maken op zijn schot. Buysens scoorde nog op de rebound, maar zijn goal werd afgekeurd voor buitenspel.

Pech voor Sint-Truiden dat in die eerste helft diezelfde Buysens nog zag uitvallen met een blessure na een slecht neerkomen. Nfor scoorde het enige doelpunt van de eerste helft. Hij werkte een voorzet van Czvitkovics in doel. Sint-Truiden ging dan meer op de helft van Kortrijk spelen, maar zonder gevaarlijk te zijn.

Ook in de beginfase van de tweede helft was Sint-Truiden de betere ploeg. Dat kantelde toen Euvrard in de zestien Veselinovic neerhaalde met een strafschop tot gevolg. Veselinovic miste niet. Sint-Truiden toonde vechtlust maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Smetana kopte een goede voorzet van Schouterden naast.

De ballen gingen er aan de overkant wel in. Nfor scoorde met een vrije trap vanop 25 meter zijn tweede goal van de avond, een echt beauty was het. Invaller Messoudi zette uiteindelijk de 4-0 eindstand op het bord. Zo gaat een moedig Sint-Truiden al strijdend ten onder. Kortrijk is na deze overwinning voorlopig vijfde in de stand.