Datum: 27/08/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Daknam
OHL in slotfase voorbij Lokeren
Tomas Taecke
| 0 reacties
OHL in slotfase voorbij Lokeren
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven is er in de slotfase met de volle buit vandoor gegaan. Het venijn van de slechte wedstrijd die geen winnaar verdiende, zat in de staart. Koen Persoons werd uitgesloten en Ogbu schonk OHL net voor tijd alsnog de volle buit.

De eerste helft was allesbehalve opwindend. Beide ploegen tastten voorzichtig af en wilden vooral geen tegendoelpunt slikken. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de duels bitsiger, Maric en De Bock werden met geel bestraft. Net voor de rust kreeg Harbaoui de beste kans, maar hij kopte van dichtbij naast het doel van Lenaerts.

Na de kampwissel kabbelde de wedstrijd rustig verder. Lokeren kreeg een paar halve kansen via Harbaoui, maar slaagde er niet in echt gevaarlijk te zijn. Naar het einde van een saaie tweede helft toe werd Daknam plots wakker na een drieste tackle van Koen Persoons. De middenvelder werd uitgesloten, Lokeren moest met tien verder. OHL, dat vrede leek te nemen met een punt, trok nog eens alle registers open. Ogbu was opportunistisch genoeg en schoof de bal aan de tweede paal in doel.

OHL wint de evenwichtige wedstrijd op Lokeren, dat zich tekortgedaan voelt door de scheidsrechter. De thuisploeg wist opnieuw niet te scoren op Daknam en zakt voorlopig weg in het klassement.

Herbeleef Sporting Lokeren - OH Leuven

Vooraf