Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne
Degelijk Club bezorgt KVM eerste thuisnederlaag
Fabian Morren

Club Brugge blijft in het spoor van buur Cercle. Blauw-zwart zette een goeie prestatie neer in Mechelen en won met 1-2.

Sinds zondagavond weten ze in Mechelen ook wat het is om met een achterstand aan de wedstrijd te beginnen. Terwijl de spelers van KV nog aan het ontwaken waren, stond de 0-1 al op het scorebord. Carl Hoefkens mocht wel heel makkelijk de voorzet van Odjidja tegen de netten koppen. De thuisploeg was nadien wel snel wakker en Kevin Vandenbergh had al heel snel de bordjes weer in evenwicht kunnen hangen. De spits verlengde de voorzet van Cordaro echter tegen de paal.

Het gesmaakte openingskwartier kende niet echt een vervolg. De meeste aanvalsgolven bleven wel van de bezoekers komen. Odjidja toonde zich zeer bedrijvig. Ook Dirar liet zich niet onbetuigd. De middenvelder wilde Renard van dichtbij vloeren, maar dat lukte tot twee keer toe niet. De kansen voor KV waren schaars. Bjorn Vleminckx keek glimlachend toe in de tribune.

Moeizaam
De thuisploeg begon met veel ambitie aan de tweede helft. De illusie om één of drie punten Achter de Kazerne te houden werd al snel doorprikt door Joseph Akpala. De lange spits profiteerde optimaal van de afwezigheid van Vleminckx door een voorzet van Thomas Meunier binnen te knikken. Mechelen bleef met veel goede wil spelen, maar Club in verlegenheid brengen lukte niet. Tot Club het zichzelf moeilijk begon te maken. Het slikte vier onnodige gele kaarten en Högli zorgde met een owngoal voor de aansluitingstreffer. De Bruggelingen bibberden nog een tiental minuten, maar hielden wel stand.