Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - KAA Gent (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

De laatste wedstrijd van de zesde speeldag gaat tussen Zulte Waregem en AA Gent. Mits winst kunnen de bezoekers opnieuw hun koppositie veroveren. De thuisploeg telt voorlopig zes punten uit vijf wedstrijden. Te weinig voor deze ambitieuze club.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Minne Stijn, D'Haene Karel, De Fauw Davy, Maréval Rémi, Chevalier Teddy, Trajkovski Aleksandar, Matton Thomas, Rossini Giuseppe, Dachelet Miguel, Delaplace Jonathan.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Melli , Smolders Tim, Thijs Bernd, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Baric Mario, Coulibaly Elimane, Rafinha , Soumahoro Yaya.
1
AA Gent trapt de wedstrijd op gang. Sam Loeman leidt de laatste wedstrijd van speeldag zes.
2
Zulte Waregem neemt het initiatief in de eerste minuten. Van echt gevaar is er nog geen sprake.
4
Vrije trap voor de bezoekers. El Ghanassy stelt zich klaar achter de bal, maar die wordt door een voet van Zulte Waregem weggewerkt.
5

Goal
Doelpunt van Giuseppe Rossini (Onbekend Onbekend)
Het initiatief wordt al snel beloond. Rossini loopt zich goed vrij en verschalkt Bojan Jorgacevic die zijn eerste match van het seizoen keept.
9
AA Gent is op zoek naar een opening, maar Essevee staat sterk te verdedigen.
10
"Als de openingen er niet komen, dan proberen we het maar van ver", moet Rafinha gedacht hebben. Zijn schot gaat over doel.
14
De bezoekers rukken nog eens op en Coulibaly is dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal gaat maar net naast.
15
Opnieuw Gent. Jørgensen knalt de bal richting Bossut, maar die reageert snel genoeg op de blitzaanval van de Deen.
18
De Gentse verdediging knoeit erop los. Rossini had de 2-0 aan zijn voet, maar dat kon nog op het nippertje worden vermeden.
22
Eerste hoekschop voor de thuisploeg. Minne zet voor naar Matton, maar die kopt naast.
24
AA Gent komt nog eens aanvallen, maar zonder resultaat. De passes van de Buffalo's lijken nergens op.
25
Trajkovski mag tot heel ver komen van de Gentse defensie, maar die trapt dan de bal op Suler.
29
Chevalier haalt zelf nog eens uit, maar zijn trap raakt niet tot bij Jorgacevic. Nog een kwartier te spelen en de kans is groter dat de thuisploeg 2-0 voorkomt dan dat AA Gent de gelijkmaker scoort.
30
 Gele kaart voor Elimane Coulibaly
Coulibaly gaat volledig voor Delaplace dan voor de bal.
32
Delaplace zet voor naar Rossini, maar ziet zijn grote kans buiten gaan. De hoekschop die daarop volgt is ongevaarlijk.
33
 Gele kaart voor Stijn Minne
Gaat te fel in duel met El Ghanassy.
35
Jørgensen wist dit seizoen al twee keer te scoren voor de Buffalo's en wilde dat nu nog eens herhalen. Zijn schot gaat ruim over doel.
38
De bezoekers versierden twee hoekschoppen na elkaar. Bossut redt in twee keren.
40
De supporters van Essevee zijn woest op Loeman omdat hij niet floot voor een duel. Niets aan de hand, dus Smolders tikte naar voren. Zo kwam Coulibaly dicht bij de gelijkmaker, maar Bossut stond goed opgesteld.
43
De tijd tikt maar traag vooruit. Veel slordige foutjes, weinig communicatie en matig voetbal zijn de kernwoorden van de eerste helft.

Scheidsrechter
Rust
De minuut extra is niet meer nodig voor ref Loeman, misschien had hij ook genoeg van de eerste helft. Zulte Waregem kwam via Rossini vroeg in de match op voorsprong. AA Gent probeerde wel, maar het ontbrak de bezoekers aan uitgespeelde kansen. Essevee was wel nog enkele keren gevaarlijk, maar gelukkig voor blauw-wit stond Jorgacevic telkens goed opgesteld.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft kan absoluut boeiender worden, gaan beide ploegen daarvoor kunnen zorgen?
48
El Ghanassy dribbelt zich vooruit en passt naar Rafinha die goed was meegelopen. Zijn bal stuit tegen een Essevee-verdediger.
49
De hoekschop die op die fase volgde werd een doelpunt. Maar Loeman keurde de treffer van Thijs af.
52
 Rode kaart voor Miguel Dachelet
Coulibaly ging door in de aanval, maar Dachelet hield de Buffalo iets te gretig tegen.
52
 Gele kaart voor Teddy Chevalier
Protest
54

Goal
Doelpunt van Bernd Thijs (Onbekend Onbekend)
Tegen een man minder weer AA Gent wel te scoren. Meteen na de uitschakeling van Dachelet staat het 1-1-gelijk.
57
Vervangen Giuseppe Rossini
Ingevallen Mikhail Sivakov

58

Goal
Thijs trapt een strafschop binnen na een fout op Suler.
62
Zulte Waregem lijkt van slag na de twee snelle doelpunten van AA Gent. De match is in geen tijd helemaal gekanteld.