Datum: 17/09/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot zet zwak Essevee opzij

Beerschot heeft de wedstrijd tegen Zulte Waregem gewonnen dankzij doelpunten van Sidibé en François. Daarmee is het grootste deel reeds gezegd, want vooral in de tweede helft was er weinig te zien op het Kiel. Zulte Waregem zorgde voor heel weinig doelgevaar.

De match begon met een lachwekkend moment, want reeds na vier minuten werd nieuwkomer Maazou door scheidsrechter Luc Wouters naar de kant gestuurd omdat hij de verkeerde kousen aanheeft. Het duurde even voor hij de juiste gevonden had en Zulte Waregem mocht een kleine vier minuten met tien verder.

Buffelstoot Sidibé
Beerschot was echter de gevaarlijkste ploeg, zelfs met 11 tegen 11. Losada en François probeerden door de verdediging te dribbelen, maar daar had de West-Vlaamse verdediging een antwoord op. François probeerde het dan maar met een actie en een harde voorzet. En met meer succes. Sidibé kwam ingelopen en met een buffelstoot zette hij de 1-0 op het bord.

Gaandeweg herstelde Zulte Waregem het evenwicht toch een beetje. Met speerpunt Maazou ging het echter nog niet zo goed. De vers aangetrokken spits struikelde constant en heeft duidelijk een gebrek aan matchritme. Beerschot trok het zich niet aan en voetbalde enkele mooie combinaties bij elkaar. Sidibé en Losada konden echter niet besluiten en zo bleef het 1-0 bij de rust.

Darije Kalezic had tijdens de rust zijn mannen blijkbaar een donderpreek gegeven, want Zulte Waregem kwam gemotiveerder uit de kleedkamer. Nu moest Beerschot het spel ondergaan, maar voor de West-Vlamingen bleef het opletten voor de counter waar de thuisploeg zichtbaar op speculeerde. Het had daarmee bijna nog succes via Losada, maar die vergat Bossut te lobben en koos voor een hard schot dat net naast de paal ging.

Rood Colpaert, François beslist duel
Weinig te zien nog dus, maar wel een rode kaart. Colpaert ging heel opvallend aan het truitje van de doorgebroken MacDonald hangen. Scheidsrechter Wouters moest de rode kaart wel bovenhalen, want Colpaert was de laatste verdediger.

Vijf minuten voor tijd besliste Beerschot de wedstrijd helemaal. François kwam helemaal alleen voor Bossut, hij omspeelde de doelman rustig. Zijn schot werd nog in doel geschoven door De Fauw in een ultieme poging om het leer weg te vegen, maar het zou sowieso een doelpunt geweest zijn. Beerschot won zo verdiend op basis van de doelpunten en het meeste doelgevaar gecreëerd te hebben. Een hoogstaande partij was het echter niet.