cerCercle Brugge
lieLierse SK
Datum: 17/09/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Cercle raakt niet voorbij tien Lierenaars
Tomas Taecke
| 0 reacties
Cercle raakt niet voorbij tien Lierenaars
Foto: © SC

Cercle Brugge is er in eigen huis niet in geslaagd afstand te nemen van Lierse dat meer dan een helft met tien man speelde (0-0). De ploeg die zich naar de leidersplaats swingde, was vandaag nergens te bespeuren.

De eerste speelhelft tussen Cercle en Lierse was er één om snel te vergeten. Enkel Janssens en Neto konden Kawashima bedreigen. De Japanse doelman kwam nauwelijks in de problemen. Aan de overzijde schoot Elgabas tweemaal naast.

Vlak voor rust werd het Jan Breydelstadion uit zijn slaap gehaald: Vandooren ging gevaarlijk door op Janssens en werd meteen uitgesloten. Halfweg stond de logische 0-0 nog op het bord na een dramatische eerste helft.

Na de kampwissel vond Cercle niet meteen inspiratie om de tien Lierenaars te verontrusten. Pas op het uur was Baldé een eerste keer echt gevaarlijk. De ingevallen Iachtchouk dwong Kawashima nog één keer tot een prachtredding, maar verder was Cercle niet meer gevaarlijk.

Lierse boekt zijn vijfde gelijkspel van het seizoen. Cercle ziet stadsbuur Club morgen mits winst over zich wippen en moet mogelijk ook AA Gent laten gaan.
 

Herbeleef Cercle Brugge - Lierse SK

Vooraf