Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Zondagmiddag staat de topper tussen AA Gent en Anderlecht op het programma. Met een Europese match in de benen trekt paars-wit richting het Jules Ottenstadion. Kunnen de Buffalo's de eerste plaats opnieuw veroveren?
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Melli , Smolders Tim, Thijs Bernd, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Coulibaly Elimane, Rafinha , Conte Ibrahima, Skarabot Matija.
Anderlecht: Proto Silvio, Deschacht Olivier, Biglia Lucas, Odoi Denis, Suarez Matías, Jovanovic Milan, Kouyate Cheikhou, Kljestan Sacha, Juhasz Roland, Gillet Guillaume, Canesin Fernando Matos.
1
De Bleeckere fluit de wedstrijd op gang. Verrassend: Deschacht draagt de aanvoerdersband.
1
Op enkele zitjes na zit het stadion bomvol, de sfeer zit alvast goed. Nu nog een voetbalspektakel en de Super Sunday gaat goed van start.
2
Anderlecht begint scherp aan de topper. Het neemt het initiatief op de helft van AA Gent.
4
De thuisploeg neemt meteen over en probeert de bal nu binnen het eigen team te houden. Nog geen doelgevaar.
5
Strafschop voor Anderlecht. Suarez met een schietkans, maar Skarabot werkt hem stuntelig tegen de grond.
7

Goal
Doelpunt van Matías Suarez (Onbekend Onbekend)
Jorgacevic duwt aanvankelijk de bal weg, maar in de rebound tikt Suarez de 0-1 alsnog binnen.
7
 Gele kaart voor Matija Skarabot
Fout op Suarez.
10
Anderlecht domineert. Kan AA Gent zich herpakken na het vroeg tegendoelpunt?
11
Conte gaat vlot voorbij de verdediging van Anderlecht, maar die trapt op Proto. Coulibaly probeert de bal nog eens af te leggen, maar daar staat opnieuw de doelman van de bezoekers.
13
Proto daagt het Gentse publiek uit door de bal onnodig lang bij zich te houden. Niemand van de Anderlechtspelers biedt zich aan om de bal te ontvangen.
15
De bezoekers versieren de ene hoekschop na de andere, maar tot nu toe zonder gevaar.
18
Anderlecht legt zijn wil op. AA Gent kan alleen maar volgen en zou toch een manier moeten vinden om in de wedstrijd te geraken als het iets wil doen tegen het sterk combinerende Anderlecht.
20
El Ghanassy lokt een hoekschop uit. Niet slecht getrapt van de Rode Duivel, Coulibaly kopt in het zijnet.
22
Jovanovic is iets sneller dan Suler had gedacht. Was dat het slaapmomentje van de Sloveen en blijft hij de rest van de match geconcentreerd? Gelukkig voor de Buffalo's vond Jova geen controle over de bal.
24
De topper krijgt nog een leuk extraatje. De beloofde regen valt nu ook met bakken uit de hemel.
25
Vrije trap voor de bezoekers nadat Rafinha Suarez te laat tegen de grasmat haalt.
26
Deschacht haalt El Ghanassy neer die nogal spectaculair over het veld rolt. Geen kaart, wel een vrije trap.
28
Alweer een hoekschop voor Anderlecht. Canesin zet knap en gevaarlijk voor, maar Jorgacevic staat goed opgesteld en bokst de bal veilig weg.
30
De korte, maar hevige regenbui is voorbij, maar de spelers slieren toch makkelijk weg op de mat.
33
AA Gent is even gevaarlijk. Anderlecht kreeg de bal niet weg, maar onder meer Coulibaly en Conte konden bal niet richting Proto sturen.
35
Smolders en Conte missen dé kans op de gelijkmaker. Smolders liep over de snel passerende bal en Conte trapte met zijn rechter over doel.
38
AA Gent komt beter in de match, maar het is opnieuw Anderlecht die voor gevaar zorgt. Skarabot werkt de bal gevaarlijk weg, die gaat net naast het doel van Jorgacevic.
39
El Ghanassy en het hele Gentse publiek schreeuwen om een vrije trap nadat Deschacht hem belemmerde om achter de bal te sprinten. De Bleeckere geeft geen kick.
41
 Gele kaart voor Guillaume Gillet
Zet zijn elleboog tegen het gezicht van Suler.
44
De laatste vijf minuten wist de thuisploeg de bal voornamelijk bij te houden, maar zonder gevaar. Kan AA Gent via een hoekschop met een gelijkspel de kleedkamer in?

Scheidsrechter
Rust
Anderlecht begon zeer sterk aan het duel tegen AA Gent. De Bleeckere wees naar de stip na zeven minuten spelen. Suarez tikte de bal in de rebound tegen de netten. De thuisploeg liep wat verloren en vond geen manier om kansen te creëren. Hoe meer de rust naderde, hoe beter blauw-wit alsnog in de match kwam. Via Smolders en Conte was het nog een paar keer gevaarlijk, maar het afwerken zat er niet in.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We maken ons klaar voor de tweede periode. Kan AA Gent Anderlecht iets opleggen of gaan de bezoekers met de drie punten richting Brussel?
47
Vrije trap op een aardige plek voor de thuisploeg. Thijs gaat neer en blijft liggen. Ook Kouyaté blijft in de zestien van Anderlecht liggen.
48
Thijs staat alweer recht, maar moet aan de kant voor een bloedneus. Kouyaté wandelt ook naar de zijlijn.
50
El Ghanassy neemt de vrije trap. Het is even tien tegen tien. De bal stuit op de muur.
51
Vervangen Cheikhou Kouyate
Ingevallen Marcin Wasilewski

Kouyaté verlaat het veld met tranen in de ogen.
53
AA Gent zorgt nu toch voor de meeste kansen. Conte zette voor naar Smolders die de bal naar Coulibaly tikt, maar de verdediging van Anderlecht is bij de les.
55
Proto mist een hoge bal, maar AA Gent profiteert niet van de situatie. De Gent-aanhang blijft geloven in de gelijkmaker, of misschien zelfs de overwinning.
55
 Gele kaart voor Rafael Scapini Rafinha
Fout tijdens duel met Jovanovic.
58
Ook El Ghanassy voelt zich beter in de wedstrijd. De acties van rechts stapelen zich op.
60
Er hangt een Gents doelpunt in de lucht, maar de thuisploeg moet efficiënter zijn als het het deksel op de neus niet wil krijgen.
63
Vervangen Fernando Matos Canesin
Ingevallen Rubenilson Kanu

65
Melli is dicht bij de gelijkmaker na een hoekschop van El Ghanassy. Zijn kopbal gaat net over doel.
70
Met nog twintig minuten te spelen, krijgen de spelers nog eens een regendouche over zich heen.
74
De druk blijft van AA Gent komen, maar zij vinden geen mogelijkheden om de kansen af te werken.
77
Jovanovic blijft op het veld liggen met krampen. Hij wil naar de kant, maar Jacobs heeft niet veel zin om Jova te vervangen.
78
Vervangen Milan Jovanovic
Ingevallen Tom De Sutter

81
Nog eens Jorgensen die een mogelijkheid ziet. Die passt de bal door naar El Ghanassy, maar die brengt de bal in de handen van Proto.