Datum: 24/09/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Bergen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Bergen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Club Brugge ontvangt als leider in de Pro League ploeg-in-vorm en revelatie Bergen. De Draken veegden vorig weekend KV Mechelen van de mat en komen met veel vertrouwen en topschutter Jérémy Perbet naar Brugge. Adrie Koster dropt Björn Vleminckx in de basis ten nadele van Joseph Akpala. Voor de rest krijgen de supporters de vertrouwde namen te zien. Bij Bergen niets dan lachende gezichten na de onverhoopte vijfde plaats na zeven speeldagen. Coach Dennis Van Wijk twijfelt nog tussen Aliou Dia en Benjamin Nicaise als elfde naam.
Opstellingen
Club Brugge: Coosemans Colin, Høgli Tom, Almebäck Michael, Hoefkens Carl, Refaelov Lior, Zimling Niki, Vazquez Victor, Vleminckx Bjorn, Dirar Nabil, Donk Ryan, Odjidja Vadis.
Bergen: Berthelin Cedric, Franquart Peter, Lepicier Maël, Zola Matumona, M'Bow Daouda, Bourabia Rachid, Perbet Jérémy, Timmermans Nicolas, Monteyne Pieterjan, Matthys Tim, Dia Aliou .
00:00
Grote verkeersproblemen in en rond Brugge zorgen ervoor dat de fans maar met mondjesmaat binnensijpelen. Een kwartier voor de aftrap is het stadion nog maar zeer matig gevuld. De spelers warmen zich ondertussen op.
1
Perbet en Bourabia brengen de bal aan het rollen. Opvallend: geen Dennis Van Wijk op de bank bij Bergen. De Nederlander is voor twee duels geschorst.
5
Na een fout op Dirar blijft Lepicier voor de bal staan. Odjidja knalt het leer dan maar op de bezoeker. Die krijgt een uitbrander van ref Vervecken, maar geen kaart. Tot groot ongenoegen van het Brugse publiek.
6
Zola met zijn tweede fout in evenveel minuten. Slachtoffer van dienst is dit keer Hoefkens. De Brugse captain krijgt de hand van zijn belager in het gezicht, maar ref Vervecken ziet er geen graten in.
7
Club eist de bal op en het eerste noemenswaardige schot richting doel komt dan ook van de thuisploeg. Refaelov trapt een metertje naast de kooi van Berthelin.
10
Oh la la, wat een kans voor Club. Eerst viseert Odjidja de vuisten van Berthelin. De goed gevolgde Refaelov trapt de afgeweerde bal vanuit een scherpe hoek voorlangs.
13
Vazquez met een schitterende opening op Refaelov. De voorzet van de Israëliër is niet goed. Vleminckx stond vrij centraal voor doel. Hier zat duidelijk veel meer in.
15
Almebäck gaat onder een hoge bal door. Perbet profiteert hiervan en geeft met een kanonskogel over doel zijn visitekaartje af.
18
Club is de match goed begonnen, maar het blijft zoeken naar openingen in de sterke afweergordel van de Henegouwers.
20
Vleminckx glijdt door de uitgekomen Berthelin en blesseert de Bergense doelman. Die wordt minutenlang verzorgd op het terrein.
27
 Gele kaart voor Nicolas Timmermans

27
Donk rukt met een razende vaart op en stuurt Zimling diep. De Deen wordt neergelegd door Timermans die hiervoor een gele kaart krijgt.
29
Donk vindt een gaatje in de muur van de bezoekers, maar Berthelin heeft een prachtige redding in huis. Club blijft in balbezit en nu wordt Refaelov aan de rand van de zestien van de sokken gelopen. Dit keer zet Odjidja zich achter de bal, maar de Gentenaar krult de vrijschop over.
34
Man man man, Bergen komt met de schrik vrij. Dirar kopt aan de eerste paal een hoekschop van Vazquez naar doel, maar de bezoekers weten de bal nog uit het doelvlak te halen. Club verdient een voorsprong, maar de 0-0 staat nog steeds op het scorebord.
36
Oh la, dit was even schrikken voor Club. Lepicier duikt alleen op voor Coosemans, maar is te verrast door deze kans en besluit knullig naast.
39

Goal
Doelpunt van Jérémy Perbet (Zola Matumona)
Voila, daar is de koude douche al. Hoefkens vliegt veel te gretig op Zola die de Brugse rechtsachter simpel uitkapt, voorzet en Perbet heeft maar binnen te duwen.
42
Club lijkt toch lichtjes aangeslagen door deze onverwachte opdoffer. Koster zal mentaal oplapwerk hebben tijdens de rust. Bergen was nauwelijks gevaarlijk geweest, maar staat wel 0-1 voor.
45
We krijgen twee minuten blessuretijd.
45
Vazquez, aan een bleke partij bezig, waagt zijn kans van ver. Berthelin haalt de bal van onder de lat.


Scheidsrechter
Rust
Bergen trekt met een gevleide 0-1-voorsprong de rust in. Club kampeerde constant op de bezoekende helft, maar toen Hoefkens zich al te simpel liet uitkappen, verstomde Perbet, weer hij, een volgepakt Jan Breydel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vleminckx en Vazquez trappen de tweede helft op gang. Club zal nog bergen moeten verzetten om de achterstand om te buigen.
47
Ook na de rust blijft Club met de kansen morsen. Eerst wordt een schot van Refaelov afgeblokt en kort daarop gaat een schuiver van Odjidja niet ver naast.
48
Het blijft nu kansen regenen in Jan Breydel, maar geen enkele Bruggeling heeft zijn vizier scherp afgesteld. Nu plaatst Vazquez de bal naast doel.
54
Bergen kreunt onder het tempo dat Club ontwikkelt, maar kraakt vooralsnog niet.
54

Goal
Doelpunt van Björn Vleminckx (Nabil Dirar )
Daar is dan toch de bevrijdende gelijkmaker. Het kon niet uitblijven. Dirar met een van zijn haarfijne voorzetten en de volledig vrijstaande Vleminckx kopt zijn tweede goal in evenveel matchen binnen.
57
 Gele kaart voor Maël Lepicier

59
Donk trekt geregeld mee naar voor, maar overdrijft nu in zijn wandeling. De Nederlander probeert Vleminckx nog te bereiken, maar dat lukt niet en de blonde van Puurs schuddebolt.
60
Coosemans kent de nodige moeite met een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrijschop van Matthys.
64
Vazquez zit niet goed in de match en illustreert dat met een zwakke vrijschop in de armen van Berthelin.
67
 Gele kaart voor Daouda M'Bow

68

Goal
Doelpunt van Vadis Odjidja (Onbekend Onbekend)
Na een hoekschop knalt Vazquez in één tijd staalhard naar doel. De bal blijft in de zestien hangen en komt voor de voeten van Odjidja terecht die Club op voorsprong brengt.
70
Vervangen Daouda M'Bow
Ingevallen Sawaneh Ibou


74
Club demonstreert bij momenten. Refaelov dolt wat met zijn tegenstander, zet voor en Vleminckx trapt bijna de 3-1 binnen.
80
Bergen komt terug wat beter in de match. Club mag vooral niet denken dat de buit al binnen is tegen de Draken.
82
Matthys gelooft er nog volop in en pegelt de bal na een hoekschop al bij al nog ver over.
84
Vervangen Tim Matthys
Ingevallen Quentin Pottiez


86
Vervangen Victor Vazquez
Ingevallen Jonathan Blondel


88
Vervangen Aliou Dia
Ingevallen Freddy Mombongo


89
Houdt Club de drie punten thuis of sleept Bergen toch nog iets uit de brand?
90
Oh la la, Refaelov treft via Berthelin de paal.
90
Vervangen Lior Refaelov
Ingevallen Thomas Meunier


90
Vervangen Björn Vleminckx
Ingevallen Joseph Akpala




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.