Datum: 24/09/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Live Update: Koster brengt Vleminckx, Van Wijk Dia
Nico Wieme
| 0 reacties
Update: Koster brengt Vleminckx, Van Wijk Dia
Foto: © SC

Club Brugge ontvangt vanavond Bergen. Blauw-zwart boekte een mooie zes op zes uit twee lastige verplaatsingen en wil ook tegen Bergen in eigen huis de drie punten pakken. De Draken kenden een uitstekende start, stuntten al op Anderlecht en willen nu ook in Brugge iets rapen.

De rangschikking wordt aangevoerd door Club Brugge. De West-Vlamingen behaalden 15 op 21 en sprongen vorig weekend over Cercle en Gent naar de eerste plaats. De komst van Bergen zou de troepen van Adrie Koster in principe geen problemen mogen opleveren, maar in onderschatting schuilt juist het grootste gevaar. Dat mocht blauw-zwart afgelopen woensdag in de bekermatch op Dessel al ondervonden.

Club kan een tijdje niet rekenen op de nieuwe Tsjech Matej Vydra. Voorts liggen ook Fredrik Stenman en Maxime Lestienne in de lappenmand. Tom Högli, Michael Almebäck en Niki Zimling raakten wel op tijd speelklaar. Björn Vleminckx is de enige nieuwkomer in vergelijking met de elf die in Lokeren de aftrap haalden.

Bij Bergen niets dan lachende gezichten. De Draken tellen amper drie punten minder dan Club en staan op een mooie vijfde plek te pronken. Vorig weekend werd KV Mechelen nog met een zware 5-1 naar huis gestuurd. Met Jérémy Perbet heeft Bergen ook de topschutter van het moment in de ploeg. Mits een zege in Jan Breydel komen de Henegouwers op gelijke hoogte van Club.

Bergen zal het bij Club wel zonder zijn trainer moeten doen. Dennis Van Wijk mag twee weken lang niet op de bank zitten. Alle spelers zijn fit, niemand is geschorst. Daardoor komen de Draken op volle sterkte en met veel vertrouwen naar Brugge afgezakt.

Update: Van Wijk gaf aanvankelijk slechts tien namen vrij. De Nederlander twijfelde nog tussen Aliou Dia en Benjamin Nicaise. Dia krijgt uiteindelijk de voorkeur.

U kunt de wedstrijd live volgen op uw vertrouwde voetbalsite.

Opstellingen:

Club: Coosemans, Hoefkens, Donk, Almebäck, Högli, Zimling, Odjidja, Vazquez, Dirar, Vleminckx, Refaelov

Bergen: Berthelin, Timmermans, Franquart, Monteyne, Lepicier, Mbow, Matthys, Zola, Perbet, Bourabia, Dia

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?

Club Brugge is favoriet. Een gokje op Bergen daarentegen zal u meer opleveren. U krijgt van ons 150 euro gratis krediet om te gokken. Schrijf u in via deze website en ga met een zak geld naar huis.

Steekt Club Bruggen de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 199,50 euro bij een gok van 150 euro. Bij winst van Bergen wint u maar liefst 1275,00 euro.

Meer nieuws