kvmKV Mechelen
cerCercle Brugge
Datum: 09/02/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Achter de Kazerne
De Witte en Junker knallen de Maneblussers naar winst
Christophe van den Boom
| 0 reacties
De Witte en Junker knallen de Maneblussers naar winst
Foto: © SC

Kv Mechelen won vanavond met 2-0 van Cercle Brugge. Mechelen was heel de wedstrijd baas, al konden de West-Vlamingen af en toe stevig tegenprikken. Na de koffiepauze zette Mechelen zijn overwicht om in doelpunten via De Witte en Junker.

Cercle Brugge kon vandaag een goede zaak doen, nadat bekend werd dat Beerschot verloor van Racing Genk. Toch was de motivatie er niet meteen bij de West-Vlamingen. Het openingskwartier was volledig voor Mechelen.

Ondanks het vele balbezit lukte het de thuisploeg niet om de verdediging van Cercle te ontwrichten. Foeke Booy heeft zijn manschappen goed opgesteld en zij voerden hun taken degelijk uit. Elke dreiging werd in de kiem gesmoord.

Af en toe wist Mechelen toch aan doel te geraken. Een schot van Mads Junker werd door Mertens van de lijn gekeerd. Even later nam Iddi een bal op de slof. Zijn schot ging over. De bezoekers konden een kwartier in de wedstrijd voor het eerst dreigen via Godee. Onder druk van enkele verdedigers knalde hij het leer naast doel.

Het tempo zakte wat en Cercle kwam beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de beste kans van eerste helft. Een goede tegenaanval eindigde bij Lukas Van Eenoo, maar de middenvelder faalde oog in oog met doelman Biebauw.

De Witte

Aan het begin van de tweede helft was het spelbeeld identiek. Mechelen drong aan en dwong Cercle tot verdedigen. Het was wachten tot de 55ste minuut voor de verlossing. Een hoekschop van Enevoldsen spatte uiteen op de paal en kwam in de voeten van De Witte terecht. Hij beheerste zijn kalmte en trapte Mechelen op voorsprong. 

Het doelpunt gaf de thuisploeg vleugels en zij gingen nadrukkelijk op zoek naar de dubbele voorsprong. Mechelen probeerde maar kreeg de bal niet in doel. De doelman en de lat stonden meermaals in de weg. Dan ging Destorme op wandel. Hij drong zich door de verdediging en bezorgde het leer aan Enevoldsen, die buitenspel stond. Verbist pareerde het schot uit zekerheid. 

Cercle herstelde het evenwicht in de wedstrijd. Plots kreeg Rudy een ingeving en pakte hij uit met een individuele actie, maar zijn schot op doel leek nergens naar. 

Rits en Junker

De actie inspireerde de bezoekers en zij namen het heft in handen. Mechelen moest achteruit, maar de Vereniging wist voorlopig geen echte doelkansen te versieren. Aan de overkant pakte Rits uit met een stevig schot, maar dat ging net naast.

Na een goede tegenaanval wisten de Maneblussers de wedstrijd toch te beslissen. Destorme leverde een voorzet af bij Mads Junker. Die kwam alleen voor doelman Verbist en faalde niet. De 2-0 was een feit en tien minuten voor affluiten was de wedstrijd gespeeld. Kort voor het eindsignaal weerklink, voorkwam Gregory Mertens de 3-0. Cercle kon niet meer tegenprikken en moet een nieuwe nederlaag verwerken. 

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Vandam Jerry 90' -
Biset Maxime 90' -
Van Damme Joachim 45' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Petter Steven 90' -
De Witte Seth 90' -
Destorme David 90' -
Iddi Abdul-Yakuni A   84' -
Junker Mads 90' -
Enevoldsen Thomas 76' -
  Bank G Beoordeel
Renard Olivier -  
Van Hoevelen Kenny -  
Rits Mats 45' -
Dialiba Diabang Boubacar 14' -
Henkens Robin 6'  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Boi Frederik   90' -
Wils Stef 72' -
Mertens Gregory 90' -
Evens Bernt 90' -
Vidarsson Arnar   90' -
Smolders Tim 72' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson 90' -
Uchebo Michael 90' -
Godee Joey 90' -
  Bank G Beoordeel
Boghossian Joaquin 18' -
Carvalho William 18' -
Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge

Vooraf