staStandard
berBergen
Datum: 10/02/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Ciman schenkt Bergen overwinning
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Ciman schenkt Bergen overwinning
Foto: © SC

Bergen verrate Standard deze namiddag in Luik. Na een foutje van Ciman kon Arbeitman de bezoekers op voorsprong brengen. Standard drong aan maar was voorin te onmondig. Bergen komt tot op vijf punten van Standard.

Sander De Graeve in Luik

In een winderig Sclessin begon de wedstrijd tussen Standard en Bergen erg gezapig. Batshuayi kwam wel dicht bij een doelpunt in de zesde minuut toen een schot van Bulot via doelman Werner in zijn voeten belandde. Verder was er in de beginfase bitter weinig te beleven.

Bij beide ploegen mocht een debutant in de basis starten. Cristea kwam bij Standard in de plaats van de geschorste Vainqueur. De iets te zwaar staande Roemeen viel op met goede passes maar ook met een gebrek aan matchritme. Ntambwe deed het niet slecht op het middenveld van Bergen. De inkomende transfer van Birmingham was sterk in de duels maar onzuiver in de passing.

Cadeau Ciman

Standard had het meeste balbezit maar Bergen kwam er af en toe vlijmscherp uit. Ciman kreeg een voorzet van Jarju niet verwerkt en Arbeitman bedankte. De huurling van Gent scoorde zijn eerste goal voor de Draken met een simpel binnentikkertje.

Ciman kreeg nog de mogelijkheid om zijn fout recht te zetten maar hij kopte een goed vrije trap de verkeerde kant uit. Bergen stond bij de rust 0-1 voor en virtueel op vijf punten van Standard. De Rouches kwamen gedreven uit de kleedkamer maar grote mogelijkheden werden er niet gecreëerd.

Debuut Tucudean en Nagaï

Rednic greep al snel in en haalde Ezekiel én Batshuayi naar de kant voor Reza en Tucudean. Die laatste maakte meteen zijn debuut voor Standard. Hij kwam dicht bij een doelpunt na een goede cross van Opare maar Werner lette op en kwam goed uit.

De twee ingevallen spitsen van Standard werkten zich te pletter maar het schortte aan de aanvoer. Reza kon wel alleen op Werner af maar die kwam goed uit. Met Kensuke Nagaï gooide Rednic zijn  laatste troef op tafel. De Japanner kwam een erg  bleke Mpoku vervangen en maakte zijn debuut.

Het bleef echter bij 0-1. Standard was voorin te onmondig en ook de aanvoer zat niet goed. Het ziet zo Bergen, KV Mechelen en Kortrijk tot op vijf punten naderen.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Opare Daniel 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Ciman Laurent 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Cristea Adrian 90' -
Buyens Yoni 90' -
Bulot Frédéric 90' -
Mpoku Paul José 78' -
Batshuayi Michy 57' -
Ezekiel Imoh 57' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Diabaté Zie -  
Cisse Ibrahima -  
Ghoochanejhad Reza 33' -
Tucudean Marius George 33' -
Nagai Kensuke 12' -
Koç Anil -  

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Timmermans Nicolas 90' -
Franquart Peter 90' -
Lorenzi Grégory 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Ntambwe Brice 69' -
Le Postollec Flavien 90' -
Jarju Mustapha 90' -
Chatelle Thomas 86' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Arbeitman Shlomi 90' -
  Bank G Beoordeel
Berthelin Cedric -  
Sapina Jérémy -  
Debisschop Mathieu -  
Van Imschoot Tom -  
Angeli Arnor 21' -
Nong Aloys 4'  
Kose Bahatin -  
De Belder Dylan -  
Herbeleef Standard - Bergen

Vooraf