Datum: 09/02/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Vossen duwt Beerschot dieper in de miserie
Fabian Morren
| 0 reacties
Vossen duwt Beerschot dieper in de miserie
Foto: © SC

Racing Genk heeft de volle buit gepakt bij Beerschot. Een schoonheidsprijs krijgen de Limburgers absoluut niet. Beerschot toonde een groot strijdershart, maar ziet de play-off III iedere week dichterbij komen. Jelle VOssen was de matchwinnaar met twee doelpunten.

Eens je in de vicieuze cirkel van de degradatiestrijd bent beland, is het erg moeilijk om er nog uit te geraken. Het verhaal van Beerschot in de eerste 25 minuten was er één die symbolisch kan staan voor ploegen die in de hoek zitten waar de klappen vallen. Veel inzet, geen onaardige start, maar toch weer het deksel op de neus krijgen. 

Penalty
Beerschot had zomaar een strafschop kunnen opeisen na een duwfout van Kumordzi op Brillant. De thuisploeg kreeg die niet. Wat later viel het doelpunt letterlijk uit de lucht. Stijnen verkeek zich volledig op de lob van Vossen: 0-1. Opmerkelijk: de bal was toch duidelijk over de lijn geweest, maar de grensrechter stond erbij en keek ernaar. Daardoor raakte ref Vervecken flink in de war en werd de goal pas na een tijdje goedgekeurd.

Het doelpunt deed de wedstrijd lichtjes kantelen. Genk dreigde meer, maar De Ceulaer kwam een stap te laat op de voorzet van Vossen en een schot van Monrose bracht Stijnen niet in verlegenheid. Neen, overtuigend was de eerste helft van Genk niet. Niet dat Beerschot veel kansen kreeg, integendeel. Nochtans liepen er met Ogunjimi en Kennedy twee spitsen rond met een (recent) Genk-verleden. Aan motivatie in de voorhoede van de thuisploeg zal het dus zeker niét gelegen hebben.

Chaotisch
Drie doelpunten in de laatste tien competitiewedstrijden; de cijfers van Beerschot spreken voor zich. Ondanks de goede wil en een aantal hete standjes voor het Genkse doel, viel toch op hoe moeilijk de ploeg van Jacky Mathijssen het heeft om tot échte kansen te komen. Dan was Genk - ondanks het veldoverwicht van Beerschot in de tweede helft - gevaarlijker. Thomas Buffel mikte op de paal en een pegel van invaller Plet spatte uit elkaar op de onderkant van de lat.

Jacky Mathijssen vuurde zijn troepen geregeld aan langs de lijn na rust. Druk met de arm zwaaiend richting het doel van Köteles. En de spelers gingen wel gretig die kant op, maar wat rommelig was het toch telkens de thuisploeg voor doel opdook. Er zit echt geen lijn in de aanvallen van Beerschot. Al kwam Suk met een laag schot nog wel dicht bij de gelijkmaker. Zeven minuten voor affluiten maakte Jelle Vossen het met een scherpe counter af (0-2). Als play-off I nog geen zekerheid was voor Genk, dan hoeven de Limburgers zich na deze zege in principe geen zorgen meer te maken. Maar Beerschot... voor "den Beer" is het één seconde voor twaalf. (FM)

Opstellingen

Beerschot AC Beerschot AC

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Marzo Stefano 90' -
Brillant Frédéric 90' -
Chanot Maxime 90' -
Deferm Giel   90' -
Van Acker Thibaut 81' -
Öztürk Alpaslan 90' -
Wuytens Stijn 34' -
Suk Joey 90' -
Ogunjimi Marvin 90' -
Nwanganga Kennedy 90' -
  Bank G Beoordeel
Vanlangendonck Koen -  
Lepicier Maël -  
Bravo Sanfélix Raúl -  
Bodor Boldiszar -  
Zhukov Georgiy 47' -
Raman Benito 9'  
Dayan Roy 9'  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Fernandez Dani Artola A 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Tshimanga Derrick   90' -
Kumordzi Bernard Yao 90' -
Hyland Khaleem 90' -
Buffel Thomas 77' -
De Ceulaer Benjamin   66' -
Vossen Jelle ⚽ ⚽ 88' -
Joseph-Monrose Steeven 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Kristof -  
Hamalainen Brian -  
Anele Ngongca -  
Ferreira José Nadson -  
Plet Glynor 24' -
Barda Elyaniv A 13' -
Gorius Julien 2'  
Herbeleef Beerschot AC - KRC Genk

Vooraf