Datum: 09/02/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Live Ogunjimi en Kennedy starten tegen Genk
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Ogunjimi en Kennedy starten tegen Genk
Foto: © SC

Racing Genk wil heel graag een positieve reeks neerzetten. Daarvoor moet het straks voorbij het noodlijdende Beerschot zien te geraken. De Beren zullen alles in de strijd gooien want elk punt van goudwaarde in de strijd om het behoud.

"De mooie overwinning tegen Club Brugge is weer een pak minder waard als we een misstap maken tegen Beerschot", zo maakt Mario Been het belang van de wedstrijd duidelijk. Na de 4-2 zege tegen blauw-zwart is het vertrouwen weer helemaal terug bij Genk en bovendien recupereert de coach Anele die terug is na zijn avontuur op de Afrika Cup. 

Wellicht behoudt Been het vertrouwen in het centrale duo Hyland - Kumordzi op het middenveld waardoor Gorius opnieuw vrede moet nemen met een plaats op de bank. Ojo en Kara zitten niet in de selectie.

De troepen van Jacky Mathijssen hebben nog vijf wedstrijden om play-off 3 te ontlopen. Beerschot zal zijn huid dan ook duur verkopen. "Wij moeten vol overgave spelen", liet de coach optekenen. Na het gelijkspel tegen Bergen verloren de Beren afgelopen weekend met 2-1 tegen AA Gent. Vooral scoren blijkt een probleem voor Beerschot. Voor de doelpunten moeten vanavond uitgerekend twee ex-Genkspelers zorgen: Kennedy en Ogunjimi.

Mathijssen heeft voor de partij tegen Genk af te rekenen met een pak afwezigen. Zo is smaakmaker Losada geschorst en komt de wedstrijd nog te vroeg voor De Decker, Malul en Ojo. 

Meer nieuws